Tallinn saab järgmistel valimistel kaks riigikogu liikme kohta juurde

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogulased.
Riigikogulased. Foto: Eero Vabamägi

Järgmistel riigikogu valimistel saavad Tallinna valmisringkonnad juurde kaks mandaati, millest üks võetakse ära Kagu-Eesti valimisringkonnalt ning teine Jõgeva- ja Tartumaa valimisringkonnalt

Ringkondadest välja jagatav mandaatide arv viiakse edaspidi vastavusse muutustega valijate elukohtades ning sellest võidab Tallinn ning kaotab Lõuna-Eesti, vahendab ERRi uudisteportaal. 

Järgmistel, 2019. aastal toimuvatel riigikogu valimistel saavad ühe mandaadi juurde Tallinna esimene ehk Haabersti, Põhja-Tallinna ja Kristiine valimisringkond ning üks mandaat lisandub ka valimisringkonda, mis hõlmab Kesklinna, Lasnamäed ja Piritat.

Mandaatide jaotamisel lähtutakse ringkonna piiridest: praegu on need maakonnapõhised, Tallinnas linnaosapõhised ning eraldi valimisringkond on Tartu. 

2015. aasta valimistel oli Jõgeva- ja Tartumaal kaheksa mandaati ehk järgmistel valimistel on seal seitse mandaati. Võru-, Valga- ja Põlvamaal oli eelmistel valimistel üheksa mandaati ehk sinna jääb kaheksa mandaati.

Praegu on väiksem valimisringkond Lääne-Virumaa, sealt pääseb riigikogusse viis inimest. Suurim on aga Harju- ja Raplamaa, kus jagatakse 14 mandaati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles