Randpere: miks pidi Jüri Ratas vilkurite saatel linnavolikokku sõitma? (4)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Avalikkuses suurt kõlapinda leidnud peaminister Jüri Ratase avariisse sattumise puhul on siiani vastuseta jäänud üks põhiküsimus: miks pidi peaminister vilkurite saatel Tallinna linnavolikokku sõitma?

«Kas ma olen ainus, kes leiab, et peaministri auto avariisse sattumise puhul on kõige olulisem aspekt lahti rääkimata jäänud?» kirjutas Valdo Randpere sotsiaalmeedias.

Ta täpsustas: «Miks pidi auto Jüri Ratasega üldse vilkurite saatel mürsuna linna mööda lendama ja kollase tulega ennast foorist läbi pressima? Eesti Vabariigis kehtib minu teada siiani seadus, mis sätestab, et peaministri auto ja saateauto on alarmsõidukid ainult kiireloomuliste ametiülesannete täitmise puhul.»

Peaminister Jüri Ratas ütles neljapäeval Postimehele, et oli kolmapäeva õhtul teel Tallinna Tehnikaülikoolist Tallinna linnavolikogusse. Samal õhtul toimus ka Keskerakonna Tallinna nõukogu arutelu, kus otsustati sotsidaaldemokraatidega Tallinnas võimuliitu mitte teha.

«Kas tõesti klassifitseerub tänapäeval ka Tallinnas sotsidega koalitsioonileppe päästmine peaministri kiireloomuliste ametiülesannete hulka? Minu arvates peaks antud juhul arutlema mitte selle üle, kas kindlustus maksab ja kellele ta maksab. Küsimus on, kas meie peaminister seisab väljaspool Eestis õigusruumi või kehtivad ka tema suhtes mõned seadused?» küsis Randpere. 

Kolmapäeval enne kella 17 sõitis maastur Tallinnas Eesti Draamateatri ees külje pealt sisse peaminister Jüri Ratase ametiautole. Ratas oli õnnetuse ajal sõidukis sees.

PPA: politseiametnik pidi tagama alarmsõidu ohutuse

Kaitsealuse liikumisel on operatiivsõidu tegemine tavapärane praktika. Politsei peamine ülesanne on tagada peaministri turvalisus ning võimalusel tagada ka see, et peaminister jõuab ametlikele kohtumistele õigeaegselt.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja sõnul juhtus õnnetus viis minutit enne kella 17, kui draamateatri juures Pärnu maanteed mööda Viru ringi poole liikunud PPA sõidukile Audi A8 sõitis külje pealt sisse Georg Otsa tänavalt liikunud sõiduauto Mercedes. Tegemist oli PPA isikukaitse meeskonna autoga, milles viibis peaminister.

Keegi liiklusõnnetuses viga ei saanud ja kiirabi sündmuskohale ei kutsutud. Peaministri toimetasid politseinikud teise sõidukiga Stenbocki majja.

«Kuigi alarmsõidul olnud PPA sõidukil põlesid vilkurid ning töötas sireen, on alarmsõitu tehes politseiametnikul kohustus tagada kõigi liiklejate ohutus,» kommenteeris pressiesindaja. Seda, kas juhtunu suhtes alustatakse menetlust või on tegu kindlustusjuhtumiga, ta veel öelda ei osanud.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles