Ratas jättis Kõlvarti osas kaardid lahtiseks (2)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna valimispidu
Keskerakonna valimispidu Foto: AFP / Scanpix

Peaminister ja Keskerakonna esimees Jüri Ratas tunnistas, et erakonnas on arutatud eri kohtade üle linnavolikogus, kuid hetkel on ainus konkreetne kandidaat linnapeaks pürgiv Taavi Aas. Mihhail Kõlvart tunnistas, et kaaluks volikogu esimehe ametit. 

Väidetavalt jäi võimuliidu sünd Tallinnas selle taha, et Mihhail Kõlvart soovis Tallinna linnavolikogu esimehe kohta. Kõlvart ise eitab seda. «Minu lihtne kommentaar on, et see ei vasta tõele. Meil oli ikkagi sisuline arutelu erakonna sees ja ma loodan, et sama sisuline arutelu oli ka meie kolleegidel,» selgitas ta.

Et tähtsate ametikohtade jagamine on ees, siis kas Kõlvart oleks nõus kaaluma linnavolikogu esimehe ametit? «Kaaluma ja mõtlema kindlasti ma olen valmis,» kinnitas ta, lisades, et nii kaua, kuni talle pole tehtud konkreetset ettepanekut, on sellest teemast vara rääkida. 

Postimees uuris eelnevalt sama teema kohta ka peaministrilt ja Keskerakonna esimehelt Jüri Rataselt: 

Kas saaksite selgitada informatsiooni, et Tallinna võimuliidu sünd jäi Mihhail Kõlvarti soovi taha saada volikogu esimeheks?

Ma ütlesin eile Tallinna nõukogus, et igasuguse personaalia paneb erakond loomulikult paika - arvestades Tallinna nõukogu otsust -, aga keegi peab seda protsessi vedama ja eks seda protsessi suuresti peab vedama linnapeakandidaat. Rääkida täna, kes kuhu läheb, on liiga vara.

Kas see küsimus võis olla määrav, millest ERR kirjutas (Kõlvarti soov saada volikogu esimeheks - A.P.)?

Ma ütlen veel kord, et meil on täna üks konkreetne kandidaat, selleks on Taavi Aas, kellele me palume toetust linnavolikogus linnapea ametipositsioonile. Spekuleerida praegu teiste nimedega... . Kindlasti on arutatud nimesid ühte, teise ja kolmandasse kohta, aga et see saab olla mingi takistus? Ma ei tea, kust seda võetakse.

Kas Keskerakonna ühehääleline enamus volikogu koosseisus tagab sujuva koostöö?

Ma arvan nii, et Tallinna linnavalitsus - isegi, kui ta koosneb ühe erakonna liikmetest - ei saa kunagi olla ainult selle erakonna linnavalitsus. See peab olema kogu Tallinna linna valitsus. Ma loodan väga, et volikogu teiste fraktsioonidega on tõsised debatid ja koostöövormid olemas. Matemaatiliselt ta ju tagab (enamuse - A.P.), aga matemaatika ei ole ainus. Minu meelest on veel olulisem, et see ühisosa leitakse ja et volikogu ja linnavalitsus töötavad mõlemad Tallinna linna elanike huvides. 

Keskerakond jätkab Tallinnas ainuvõimu 

Eile õhtul otsustas Keskerakonna Tallinna nõukogu, et ei kutsu Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda (SDE) pealinnas võimuliitu. Koalitsiooniläbirääkimisteni konsultatsioonidest ei jõutud, kuna polnud näha selget ja ühtset tahet seada koos ühiseid eesmärke linna edukaks juhtimiseks.

«Keskerakonna ega Sotsiaaldemokraatliku Erakonna sees ei olnud täna seda konsensust, mis on eelduseks tugeva koalitsiooni ja linnaelu edasi viiva linnavalitsuse kokkupanekuks,» märkis Tallinna linnapeakandidaat Taavi Aas. 

ERR-ile teadaolevalt jäi Keskerakonna ja sotsiaaldemokraatide koalitsioon Tallinnas sündimata vaidluste tõttu volikogu esimehe tooli pärast, mida sotsid endale nõudsid, aga mida Keskerakond tahab anda seekordsete valimiste suurima häältesaagi korjanud Mihhail Kõlvartile.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles