Marju Lauristini asemel läheb europarlamenti Ivari Padar (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivari Padar.
Ivari Padar. Foto: Elmo Riig / Sakala

Euroopa Parlamendist lahkuva Marju Lauristini asemel tööle asuv sotsiaaldemokraat Ivari Padar kavatseb oma tegevuses keskenduda Euroopa Liidu uue eelarve kujundamisele ning selle raames eelkõige põllumajanduspoliitikale.

«Põhiline raskuskese on ikka põllumajandusteemadel aga ega minust ei lähe ju mööda ükski Euroopa Liidu teema,» ütles Padar BNS-ile.

«Praegu on stardifaasis kogu Euroopa Liidu uue finantsperioodi kujundamine, mis on otsapidi seotud ka Brexiti ja selle järelmitega. Aga arvestades, et Euroopa Liidu eelarvest moodustab 40 protsenti ühtse põllumajanduspoliitika rahastamine, siis on minu esimene rõhuasetus ikkagi nii uus finantsperiood kui selle sees ühtne põllumajanduspoliitika,» rääkis Padar.

«Kuna olen nende teemadega ka varem tegelenud, siis ei ole mulle selles midagi väga suurt uudist,» lisas riigikogu sotsiaaldemokraatide fraktsiooni liige.

Padar oli aastatel 2007 kuni 2009 Andrus Ansipi valitsuse rahandusminister. 2009. aasta Euroopa Parlamendi valimistel osutus ta valituks ja töötas kuni 2014. aastani Euroopa Parlamendis. Samasse perioodi jäi ka praegu kehtiva, 2014 kuni 2020 aastate Euroopa Liidu finantsraamistiku kokku leppimine.

Euroopa Komisjon esitab Euroopa Liidu uue perioodi eelarveraamistiku ettepaneku järgmisel aastal.

Padari sõnul peaks ta Euroopa Parlamendis tööle hakkama 6. novembril. Marju Lauristin tuleb aga Tartu linnavolikokku tööle. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles