Tartu aktivisti kaebus ei lase Lauristinil europarlamendist lahkuda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aktivist Meelis Kaldalu.
Aktivist Meelis Kaldalu. Foto: Sander Ilvest

Tartus kohalikel valimistel kandideerinud aktivisti Meelis Kaldalu kaebus, mida menetleb riigikohus, takistab valimistulemuste väljakuulutamist ning sellega mitme koha ümbermängimist Eesti poliitilisel maastikul. 

Kaldalu kaebus puudutab Tartu valijate nimekirja, kus tema hinnangul ei oleks tohtinud olla linnaga liidetud Tähtvere valla elanikke. Riigikohus peaks kaebuse osas otsuse tegema hiljemalt 31. oktoobril, ütles riigikohtu esindaja kolmapäeval BNS-ile.

Tartu valimistulemuste ametliku väljakuulutamise taga ootab Euroopa Parlamendi saadik Marju Lauristin, kes peab pärast seda käivitama menetluse europarlamendist lahkumiseks ja naasmiseks Tartu volikokku. Lauristin on küll kinnitanud, et tuleb igal juhul tagasi Tartusse tööle, kuid saab protsessi ametlikult algatada alles pärast valimistulemuste kinnitamist.

Lauristini asemel asub Euroopa Parlamendis tööle riigikogu sotsiaaldemokraatide fraktsiooni liige Ivari Padar, kelle asendusliige riigikogus on Rein Randver. Samas ei soovi Randver veel oma tulevikust riigikogus rääkida, viidates sellele, et vastavad otsused pole tehtud.

Kaldalu kandideeris Tartus valimisliidu Südamega Tartu koosseisus, kogudes 23 häält. Valimisliidu liikmed said Tartus valimistel kokku 200 häält ning volikokku ei pääsenud. Seevastu Marju Lauristin pääses volikokku 1888 häälega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles