Yana Toom: sotside soovidest kuuleb kõikjal, välja arvatud läbirääkimistel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yana Toom.
Yana Toom. Foto: Stanislav Moshkov / Õhtuleht

Keskerakonna ja Euroopa Parlamendi liige Yana Toom kiidab seoses Tallinna võimuliidu aruteludega EKREt ning laidab sotse, kes oma soovidest meedia kaudu teada annavad.

Yana Toom kirjutab Facebookis, et ta otsustas mitte vait olla ning võimuliidu konsultatsioonide asjus veidi sõna võtta. Keskerakondlaste kohtumine EKREga oli Toomi sõnul konkreetne, sest EKRE esitas konkreetsed nõudmised. Järgmisel päeval teisel pool lauda istunud sotsid aga tahtsid veel mõtlemisaega…

«Mõlemal juhul oli kokkulepe, et läbi meedia asju ei arutata. Helmed on vait. Sotside soovidest loeb ja kuuleb igal pool, v.a. läbirääkimislaud,» kirjutab Toom.

«Mul nüüd ka üks soov – jätaks äkki vahendaja ära,» lisab ta.

Sotside seisukohad Keskerakonnaga koalitsiooni moodustamise suhtes varieeruvad täielikust vastuseisust läbirääkimistega nõustumiseni ning võimuliidu pooldajate leeri pealejäämise eeldus on hea kokkuleppe saavutamine. Seda nii sisult kui ka poliitiliste ametikohtade jaotuse poolest.

Sotsiaaldemokraatide esindaja Rainer Vakra ütles Postimehele, et kui üldse läbirääkimistele minnakse, soovitakse endale vähemalt pooli linna tähtsaid ametikohti, ent sotside leeris on juttu olnud ka viie-kuue olulisest positsiooni endale küsimisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles