Reformierakonna ja IRL-i liidud jätkavad Harku ja Rae valdade juhtimist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harku vallavalitsuse koalitsioonileppe sõlmimine.
Harku vallavalitsuse koalitsioonileppe sõlmimine. Foto: Harku vallavalitsus

Rae ja Harku valdade juhtimist jätkavad valimiste järel Reformierakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) koalitsioonid.

Täna sõlmitud Rae koalitsioonilepingus lubatakse valmis ehitada keskväljakud nii Peetrisse kui Jürisse, Ülemiste promenaad ja oluliseks peetakse esimese vabaõhulasteaia loomist.

«Lepingu osapooled soovivad jõuda vallas veel meeldivama elukeskkonnani, kus elanikel oleks turvaline elada ning kodu lähedal oleksid töökohad, sportimise ja vaba-aja veetmise võimalused, igal lapsel peab olema koht kaasaegses lasteaias ja head haridust andvas koolis,» ütles Reformierakonna Rae valla piirkonna juht Mart Võrklaev.

«Meie jaoks on tore see, et saime lepingusse õpetajate enesearendamise ja kvalifikatsiooni tõstmise väärtustamise, mis oli meie lubadus ja jätkame kindlalt Trammi tee arendamisega Jürini,» sõnas IRL-i Rae valla piirkonna juht Priit Põldmäe.

Rae vallavalitsuse koosseisu osas on plaanis jätkata praeguse meeskonnana, kuhu kuuluvad vallavanemana Mart Võrklaev ja abivallavanematena Madis Sarik, Priit Põldmäe ning Jens Vendel.

Samuti täna sõlmitud Harku koalitsioonilepingus seatakse eesmärgiks kujundada vallast inimsõbralik, majanduslikult tugev, aastaringse kultuurieluga, kiirelt arenev ja looduslikult kaunis vald. Ühtlasi on leppes seatud eesmärgid lahendamaks Harku valla jaoks olulisi probleeme, mis puudutavad väikelapsi ja peresid, kooliharidust ja vabaaja veetmise võimalusi, ettevõtlust, turvalisust, koduomanike kindlustunnet ja puhta looduskeskkonna säilitamist.

Veelgi enam on plaanis pöörata tähelepanu õpetajate ja tugipersonali hoidmisele. Leppe üheks eesmärgiks on panustada õpetajate ja tugipersonali palgakasvu vähemalt Tallinnaga võrreldavale tasemele. Plaanis on ka asuda senisest rohkem toetama valla suurperesid ja vabastada lasteaia kohatasust lasterikaste perede kõik lasteaiaealised lapsed.

Vastavalt kokkuleppele nimetab Harku vallavanema IRL ja volikogu esimehe Reformierakond. Tulevase vallavanemana nähakse senist abivallavanemat Erik Sandlat, vallavolikogu esimehena riigikogu liiget Kalle Pallingut. Senine Harku vallavanem Kaupo Rätsepp jätkab tööd volikogu liikmena.

Rae valla 25-mandaadilisest volikogust sai Reformierakond 14 kohta ja IRL kolm kohta. Harku valla 21-mandaadilisest volikogust sai Reformierakond seitse kohta ja IRL kuus kohta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles