IRL välistas Tallinnas koostöö Keskerakonnaga (7)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raivo Aeg
Raivo Aeg Foto: Mihkel Maripuu

Isamaa ja Res Publica Liit ei soovi alustada Keskerakonnaga läbirääkimisi võimaliku võimuliidu osas Tallinnas, sest IRLi hinnangul pole Keskerakond üheselt hukka mõistnud korruptsiooni pealinnas.

Valimistel linnapeakandidaat olnud Raivo Aeg märkis, et erakond ei pea võimalikuks teha Tallinnas koostööd erakonnaga, kes sallib Eesti pealinnas korruptsiooni ja maksumaksja raha raiskamist.

«Keskerakond pole siiamaani hukka mõistnud Tallinna valitsemises toimunud raiskamist ja hämaraid tehinguid,» ütles Aeg. «Eeltoodust lähtuvalt leiame, et IRL ei pea võimalikuks, ega ka vajalikuks asuda Tallinnas Keskerakonnaga läbirääkimistesse,» lisas ta.

Aas soovitab IRLil kampaaniaretoorikast lahti lasta

Keskerakonna linnapeakandidaat Taavi Aas ütles, et Raivo Aegi põhjendus korruptsiooni sallimise osas on otsitud vabandus ning valijad peaksid küsima, miks keeldub IRL oma valimisprogrammi täitmise võimalust pealinnas isegi arutamast.

«Kui on konkreetseid ettepanekuid linnajuhtimise parandamiseks, siis saab seda teha linna juhtides, kuid selle üle ei soovi IRL isegi arutada mitte, mis on pehmelt öeldes kummaline,» kommenteeris Aas.

Samuti soovitas Keskerakonna tegevlinnapea Aegil pöörduda õiguskaitseorganite poole, kui tal on konkreetseid süüdistusi. «Aastast 2005 politsei peadirektori ja hiljem kaitsepolitsei peadirektori ametit pidanud Aegi suust on eriti kummastav kuulda jutust korruptsioonist pealinnas,» ütles Aas. Ta lisas, et korruptsioon on igal juhul taunitav, kuid ei ole pealinnas kindlasti põhiküsimus. «Seda leidsid 15. oktoobril pealinlased ja ilmselgelt oma varasemal tööpostil ka Raivo Aeg.»

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles