«Radar»: 7 kuud telgitagustes näitab, kui lähedal oli IRL tegelikult oma lõpule (11)

Helen Mihelson
, päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raivo Aeg ja Marii Karell.
Raivo Aeg ja Marii Karell. Foto: «Radar» / Kanal 2

Üle poole aasta suurtes siseheitlustes olnud kunagine Eesti populaarseim erakond IRL seisis suvel seisu ees, kus erakonna endine esimees Margus Tsahkna utsitas inimesi konkureerivates nimekirjades kandideerima ja plaanis ise luua uut poliitilist rühmitust, selgus tänasest «Radarist». 

«Radar» asus alates selle aasta märtsikuus tungima erakonna tagatubadesse ning suhtles viimase seitsme kuu jooksul enam kui 20 asja juures oleva inimesega. Tänases erisaates näeme, mis toimus erakonna tähtsamatel strateegiakoosolekutel ajal, kus kõrvaltvaatajad nende võimesse august välja ronida enam väga ei usu ja endine esimees võrdleb siseõhustikku vähkkasvajaga.

«Ma saan aru, et tal on nüüd aega rohkem meie liikmetega aega lõunal käia, kui siis, kui ta oli erakonna esimees,» ütles mais IRLis erakonna esimehe koha üle võtnud Helir-Valdor Seeder.

Lisaks heidetakse Tsahknale ette liigset soleerimist ja isikliku propaganda tegemist, selle asemel, et meeskonnaga asju läbi arutada. «Kui liiga tihti tulevad erakonna esimehe suust sõnad ja ideed, mida lähimad võitlejad kuulevad ka esimest korda, siis ongi raske,» ütles IRLi peasekretär Priit Sibul.  

Erakonna aseesimees ja IRLi üks põhilisi niiditõmbajaid Siim Valmar Kiisler lisas: «Kui sa oled juht – asutuse juht, erakonna juht – siis sa pead käituma, nagu juht. Sa ei saa käia ja kaevelda mööda ilma ringi, et mul ei ole lastud teha.»

Radar suhtles IRLi lugu tehes paarikümne inimesega. Miks erakond kreeni vajus? Kui lähedal oli erakond laiali jooksmisele? Mis ajas erakonna juhtfiguurid tegelikult kevadel tülli? Neile küsimustele sai vastuse esmaspäeva õhtul Kanal 2st kell 20. 

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles