Michal: Reformierakond kavatseb Keskerakonnale vastukaaluks moodustada tugeva opositsiooni (1)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristen Michal
Kristen Michal Foto: Liis Treimann

Reformierakonna Tallinna linnapeakandidaadi ning piirkonna esimehe Kristen Michali kinnitusel Reformierakond Tallinnas Keskerakonna võimu toetama ei asu ning selleks konsultatsioone Taavi Aasa, Yana Toomi ning Mihhail Kõlvartiga ei pea.

Michali sõnul kavatseb Reformierakond Keskerakonnale vastukaaluks moodustada tugeva opositsiooni, et saavutada Tallinnas kauaoodatud muutus. «Õnnitlesime eile linnapea Taavi Aasaga üksteist heade valimistulemuste puhul. Ütlesin pärimise peale, kas erakonnad võiks koostööks konsulteerida, et oleme valmis konstruktiivselt alati arutama kõiki linnaelu puudutavaid küsimusi, kuid ei ole põhjust loota omavahel volikogus võimuliidu tegemist,» rääkis Michal.

«Kui mõni erakond meelitatakse viigileheks, tuleb tal punastades ajada udujuttu korruptsioonivastasest võitlusest käsikäes Keskerakonnaga või sellest, et venekeelse propaganda tellimine on hädavajadus ja venekeelne haridus vajab järeleandmisi eestikeelsele õppele ülemineku asemel. Meie seda ei tee,» ütles ta.

«Keskerakonna puhul tuleb iga päev rakendada sama põhimõtet, mis koolisööklas – ise tegid, ise koristad. Vaid nii on muutus tõeline ja vastutus isiklik,» ütles ta ja lisas, et kui kõik erakonnad moodustavad vastukaaluks ühise opositsiooni, sunnib see Keskerakonda igat sammu tõsiselt läbi kaaluma ja linnakodanikega arutama, sest ülekaal on ja jääb õhkõrnaks.

«IRL tegi enne valimisi ettepaneku moodustada laiapõhjaline demokraatlik ja tugev opositsioon. Valimistulemus andis samuti signaali, et oodatakse jõulist survet muutuseks. Teen ka teistele erakondadele ettepaneku ühise tugeva opositsiooni loomiseks Tallinna linnavolikogus,» ütles Michal.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles