Politsei on alustanud valimisrikkumiste asjus neli kriminaalmenetlust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erik Prozes

Politsei on saanud võimalike valimisrikkumiste kohta üle 200 teate, nende põhjal on politsei alustanud neli kriminaalmenetlust.

Politsei- ja piirivalveameti juhtivkorrakaitseametnik Marili Kohava ütles BNSile, et alates 11. septembrist kuni 15. oktoobrini sai politsei 204 teadet ja pöördumist valimistega seotud võimalike rikkumiste kohta.

«Kontrollime saadud teateid põhjalikult ja selgitame välja juhtumite asjaolusid,» sõnas Kohava.

Politsei on teinud nende teadete põhjal 51 ettekirjutust ning praeguseks on alustatud 11 väärteomenetlust ja neli kriminaalmenetlust.

Politsei sai valimispäeval 36 teadet võimalikest rikkumistest

Kohava sõnul laekus korravalvuritele valimistepäeval ehk 15. oktoobril kokku 36 teadet ja pöördumist võimalikest valimistega seotud rikkumistest.

Kohava sõnul valimisjaoskondades ja nende läheduses politsei sekkumist vajavaid tõsiseid intsidente ei toimunud. Ta tõi näiteks, et politsei abi vajas üks Põhja prefektuuri tööpiirkonnas asuv valmisjaoskond, kuna jaoskonna tööd häirisid lärmi ja muusikaga lähedal pidutsenud noored.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles