Galerii: Lasnamäelt Savisaare valijaid naljalt ei leia (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

2013. aasta kohalike omavalitsuste valimistel kogus Edgar Savisaar 39 932 häält, kuid Lasnamäe valimisjaoskondade juures tehtud lävepakuküsitlused lubavad suurt edu tänavu hoopis Mihhail Kõlvartile.

Keskpäeval tekkis Tallinna Pae gümnaasiumis pikk järjekord, mis pani paljusid ukselt tagasi pöörduma. Lahkujad lubasid, et nad hääletamata siiski ei jäta, vaid tulevad hiljem tagasi. Valimisjaoskonna esimees Ljudmila Taranova töötas templiga nii, et laup niiske.

«Mõtlesime, et osa brigaadist tuleb hiljem natukene, aga nüüd ma kutsusin ikka kõik välja,» ütles Taranova. «Tohutult palju inimesi! Sellist järjekorda pole varem olnud. Nii aktiivsed inimesed on,» lisas ta.

Tallinna linnasekretär Toomas Sepp ütles, et linn on otsustanud pigem suuremate valimisjaoskondade kasuks ning oma ringkäigul ta tunglemist ei märganud.

Teisipäeval Lasnamäe Centrumi valimisjaoskonnas lävepakuküsitlust tehes, ei sattunud kaamerasilma ette kedagi, kes oleks valinud Edgar Savisaart. Kõige populaarsemaks valikuks osutus valijatega rääkides hoopis Mihhail Kõlvart. Vaata videot SIIT.

Täna, valimiste põhipäeval, oli tulemus sama. Pooleteise tunni jooksul leidsime vaid ühe inimese, kes oma hääle Edgar Savisaarele andis. Ülejäänud ütlesid kui ühest suust, et nende hääl läheb Mihhail Kõlvartile. 

Keskerakonna edu ennustavad ka Kantar Eromi viimatised uuringutulemused. Kaks päeva tagasi selgus, et Keskerakond kogub Tallinnas 44 protsenti häältest. Savisaare liidu ja Tegusa Tallinna liidu saagiks jäi uuringutulemuste järgi 5,2 protsenti.

Lasnamäe linnaosas Tallinna Paekaare Gümnaasiumis asunud jaoskond viidi Lasnamäe Gümnaasiumisse ning Tallinna Linnamäe Vene Lütseumis asunud valimisjaoskond viidi üle Linnamäe Maximasse.

Valimised lõppevad täna kell 20.00.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles