EKRE esindaja: inimesed saavad loosungist «Anname tuld» valesti aru (55)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EKRE valimisloosung kohalikel valimistel on Anname tuld.
EKRE valimisloosung kohalikel valimistel on Anname tuld. Foto: Elmo Riig / Sakala

Venekeelse Postimehe valimisväitlusel kinnitas EKRE esindaja Kersti Kracht, et inimesed on nende valimisloosungist valesti aru saanud.

Valimisväitluse lõpus küsiti igalt partei esindajalt ühe kiirküsimuse. Lähtudes EKRE valimisloosungist, küsiti Kersti Krachtilt, kelle või mille pihta avaks ta tule kuulipildujast.

Muidu ladusas vene keeles rääkinud Kracht jäi vastamisel korraks hätta ning talle esitati küsimus eesti keeles. Kracht kinnitas, et tema ei tulistaks kellegi pihta.

Krachti sõnul on EKRE valimisloosungist valesti aru saadud ja see on ajendatud tuntud eesti keelsest ütlemisest. Kui eesti keeles tahetakse öeldakse, et midagi tuleb ära teha, siis on tavaks vastata «Tuld». Just sellest ütlemisest olevatki ajendatud EKRE loosung.

EKRE esindaja: inimesed saavad «Anname tuld» valesti aru

Venekeelse Postimehe valimisväitlusel kinnitas EKRe esindaja Kersti Kracht, et inimesed on nende valimisloosungist valesti aru saanud.

Valimisväitluse lõpus küsiti igalt partei esindajalt ühe kiirküsimuse. Lähtudes EKRE valimisloosungist, küsiti Kersti Krachtilt, kelle või mille pihta avaks ta tule kuulipildujast. Muidu ladusas vene keeles rääkinud Kracht jäi vastamisel korraks hätta ning talle esitati küsimus eesti keeles. Kracht kinnitas, et tema ei tulistaks kellegi pihta. Krachti kinnitusel on EKRE valimisloosungist valesti aru saadud ja see on ajendatud tuntud eesti keelsest ütlemisest. Kui eesti keeles tahetakse öeldakse, et midagi tuleb ära teha, siis on tavaks vastata «Tuld». Just sellest ütlemisest olevatki ajendatud EKRE loosung.

Kommentaarid (55)
Copy
Tagasi üles