Huligaan keeras valimisjaoskonna ukse lukku, Rainer Vakral jäi üks hääl saamata

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kellegi kuri käsi oli Pihlaka tänava valimisjaoskonna välisukse pool tundi enne jaoskonna sulgemist lukku lasknud.
Kellegi kuri käsi oli Pihlaka tänava valimisjaoskonna välisukse pool tundi enne jaoskonna sulgemist lukku lasknud. Foto: Google StreetView

Üks Nõmme elanik kurtis sotsiaalmeedias, et Pihlaka tänaval asuva valimisjaoskonna uks oli eile juba pool tundi enne ametlikku sulgemisaega lukus ja hääletada ei saanud.

Inimene kurtis, et tahtis just eelvalimistel osaleda, sest pühapäeval pole võimalik valima minna, aga nüüd jäi ta sellest võimalusest ilma ning tema eelistatud kandidaadil, sotsiaaldemokraat Rainer Vakral jääb üks hääl saamata. Nördinud kodanik pöördus kaebusega linnaosavalitsuse poole. Seal selgitati kiiresti välja, et ukse oli tõenäoliselt huligaansetel ajenditel lukku pannud inimene, kes viimasena valimas käis.

Pihlaka 12 sotsiaalmajas avatud valimisjaoskond on avatud hoone null-korrusel. Hoone välisuks aga oli stopperiga fikseeritud avatud asendisse. Ukse lukk on selline, et stopperit on võimalik käsitsi avada ning uks sulgeda ja ühtlasi lukustada. Valimiskomisjon oli ukse sellistest omadustest teadlik ning komisjoni liikmed käisid kordamööda kontrollimas, kas uks ikka on lahti.

Seda tehti ka veidi enne seda, kui hääletama minna soovinu suletud ukse taha jäi. Komisjoni liikmed arvasid, et tõenäoliselt lukustas lahkudes ukse viimasena hääletamas käinud inimene, kelle käitumine olevat ka muidu veider tundunud. Välisust kontrolliti umbes kell 19.25 ning see oli avatud. Järgmine kord mindi kontrollima kell 19.40 ning avastati, et uks on lukus.

Kell 20.03 teatati valimiskomisjonile telefonitsi, et üks valija ei saanud lukus ukse tõttu valimisjaoskonda sisse ja esitas kaebuse.

Valimisjuht püüdis ukse taha jäänud valijale mitu korda helistada ning temaga ka Facebooki kaudu ühendust saada. Selliste sündmuste kordumise vältimiseks kleebitakse jaoskonna uksele valimispäevaks jaoskonna lahtioleku kellaajad ja telefoninumber, samuti eemaldatakse võimalusel välisukse luku südamik.

Linnaosavalitsusest öeldi, et ukse taha jäänud valijaga saadi täna ühendust ning ta saab siiski pühapäeval hääletama minna. Nii et Vakra saab oma hääle siiski kätte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles