Minister läks raha lubades liiga heldeks

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigihalduse minister Jaak Aab on seisukohal, et kuigi maakondadesse töökohtade üleviimine on planeerimisel ja osaliselt ettevalmistusi juba tehakse, siis on ka neid piirkondi, kus tuleb veel pingutada.
Riigihalduse minister Jaak Aab on seisukohal, et kuigi maakondadesse töökohtade üleviimine on planeerimisel ja osaliselt ettevalmistusi juba tehakse, siis on ka neid piirkondi, kus tuleb veel pingutada. Foto: Madis Sinivee

Kui paar päeva tagasi rääkis regionaalhalduse  minister Jaak Aab, et riik hakkab kõigile Ida-Virumaale minevatele inimestele maksma 300eurost palgalisa, siis nüüd on rahandusministeerium heldele lubadusele piiri ette pannud.

Kabinetiistungil programmi esitlenud riigihalduse minister Jaak Aab rääkis reedel (6.10) Põhjarannikule, et kõikidele noortele, kes omavad kutsekooli või kõrgkooli tunnistust ja tulevad Ida-Virumaale tööle − ükskõik, kas riigiasutusse või eraettevõttesse −, maksaks riik stipendiumi 300 eurot kuus.

Aab lisas, et stipendiumi maksmise üksikasjad tuleb valitsuses veel läbi kaaluda ja kokku leppida. «Kuid vähemalt kümne aasta jooksul peaksid noored sellist stipendiumi saama. See puudutab sadu noori − mitte ainult neid, kes praegu elavad siin, vaid ka neid, kes tulevad mujalt siia tööle,» sõnas ta, lisades, et sellise meetme eesmärk on, et noored jääksid Ida-Virumaale.

Kuigi regionaalhalduse minister Jaak Aab rääkis reedel Põhjarannikule antud intervjuus, et on teinud valitsusele ettepaneku hakata maksma kõigile noortele, kes lõpetavad kutsekooli või kõrgkooli ja asuvad Ida-Virumaale tööle, riigi poolt 300 euro suurust palgalisa, on rahandusministeerium täpsustanud, et stipendiumi saajate arvu on esialgu piiritletud 90-140 noorega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles