Tänavaküsitlus: ükskõiksus versus segadus

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänavaküsitlus Tallinna kesklinnas näitas, et kuigi täna sai eelmiste kohalike omavalitsuste valimiste e-häälte arv ületatud, pole paljud oma otsust veel teinud.

Täna õhtuks oli oma hääle andnud 187 168 inimest ja neist kolmandik oli seda teinud elektrooniliselt. Vihmas jalutanud inimeste sõnadest jäi kõlama mõte, et valima kindlasti minnakse, kuid oma eelistuses veel kindlad ei olda. Kindlalt väljendas enda eelistust vaid neiu, kes ka ise kandideerib. 

Andres, kes ei pea õigeks enda eelistust avalikult välja öelda, peab oluliseks usaldust konkreetse persooni suhtes. «Valin selle, kellele saan helistada ja küsida, et miks ei ole see tänav või tee korda tehtud,» ütles ta.

Kaamerasilma ette jäi ka neid, keda poliitika pigem ei huvita ning võtnud neutraalse positsiooni. «Kui mina olen siin Eestis, siis poliitika on kuskil Austraalias,» ütles Margus, kuid lisas, et võib-olla annab oma hääle elektrooniliselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles