Rüütel: ma ei kiida heaks mõnede EKRE liikmete äärmuslikke seisukohti (11)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingrid ja Arnold Rüütel
Ingrid ja Arnold Rüütel Foto: Ardi Truija

President Arnold Rüütel, kes on Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) auesimees, tunnistas, et ei kiida heaks EKRE mõnede liikmete äärmuslikke, ühiskonnas suurt kriitikat tekitanud seisukohti.

«Kriitikat EKRE suhtes tuleb vaadata väga erinevatest aspektidest. Vastavalt oma põhikirjalistele eesmärkidele on EKRE väga selgelt rõhutanud, et seistakse Eesti Vabariigi põhiseaduses fikseeritud seisukohtade eest. Soovime jääda peremeesteks omal maal ja eestlastena suudame seda kindlustada. Kriitikat pälvinud mõnede EKRE liikmete väljaütlemisi ei ole ma auesimehena kunagi heaks kiitnud. Olen püüdnud siin isiklike seisukohtadega neid teravusi vältida,» ütles Rüütel esmaspäeval BNS-ile.

EKRE liikmed on avaldanud meedias äärmuslikke seisukohti immigratsiooni, religiooni, sugude võrdsuse ja pereväärtuste osas, pälvides sellega paljude poliitiliste oponentide terava kriitika.

Rüütel sai EKRE auesimeheks, kui Rahvaliit, mille auesimees ta oli, liitus 2012. aastal Eesti Rahvusliku Liikumisega, millest kujunes Eesti Konservatiivne Rahvaerakond.  

Rüütel oli Eesti president aastatel 2001-2006.  

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles