Jüri Mõis: hakkame lobima, et Tallinna TV läheks ERRi koosseisu (14)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Mõis (vasakul) ei kiirusta Tallinna TV-d sulgema.
Jüri Mõis (vasakul) ei kiirusta Tallinna TV-d sulgema. Foto: Liis Treimann

Palju kriitikat pälvinud Tallinna Televisioon on oma lastehaigused läbi põdenud ning pole mõtet hakata seda telejaama kinni panema, arvab Savisaare Valimisliidu ja Tegusa Tallinna üks juhtfiguure Jüri Mõis.

«Meie vaatame seda sellise pilguga, et Tallinna Televisioon on ka oma lastehaigused läbinud ja esindab praegu sellist eestikeelset telejaama, mida ükski eestikeelne ei kata. Ja seda niisama sulgeda ei saa,» selgitas Jüri Mõis Kuku raadio saates «Valimisstuudio» oma valimisliidu seisukohta.

Mõis ütles, et praegu on probleem see, et Tallinna TV võtab pealinna meediale eraldatud summadest lõviosa ehk umbes 3,5 miljonit eurot aastas, samas kui ajalehtedele kulub ehk mõnisada tuhat.

Mõis märkis, et Tallinna TV eristub peavoolumeediast, kuid linna eelarve kulu sinna peaks väiksem olema. «Ma olen ise rääkinud nendega, et kuulge, hakake reklaami müüma. Nad ütlevad: oi-oi, hea meelega, see oleks meie suurim unistus!» rääkis Mõis.

Asja teebki tema sõnul keeruliseks see, et rahvusringhääling on kalli raha eest müünud Kanal 2-le ja TV 3-le reklaamiõigused tingimusega, et teised ei saa reklaamida. «Nüüd meie hakkame lobima, et Tallinna Televisioon läheks ERRi koosseisu,» pakkus Mõis.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles