Kurioosum: Äripäev soovitab valida sotse, kes majandusest midagi ei mõika (1)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sotside majanduspoliitika ei kõlba kuhugi, kuid kui tuleb valida väärtuste ja majanduse vahel, soovitatakse valida väärtused, kirjutab Äripäev juhtkirjas.

Tulised vaidlused toimetuses viisid Äripäeva toimetuse nii kaugele, et majandusleht soovitab oma lugejatel valida kohalikel valimistel Tallinnas sotsiaaldemokraate, kes nende sõnul majandusest mitte midagi ei tea. Samuti ollakse seisukohal, et sotside majanduspoliitikas pole midagi liberaalset ning tervise- ja tööministri Jevgeni Ossinovski plaan otsustada inimeste eest, mida süüa ja juua, on samuti rumal.

Aga miks siiski soovitatakse sotse? «Käes on hetk, kus pidime valima väärtuste ja majanduse vahel – ja me valisime väärtused. Majandus, maksud ja ettevõtluskeskkond on meile äärmiselt olulised, kuid liberaalsed, inimese vabadust ja väärikust kõigest ülemaks pidavad väärtused kallimad veel. Peame natslike ideedega flirtiva Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna tekitatud moraalset reostust ühiskonnas niivõrd ohtlikuks ning suurerakondade, Keskerakonna ja Reformierakonna vastust sellele sedavõrd hambutuks, et soovitame toetada ainsat poliitilist jõudu, mis on selle ohu olemust mõistnud,» seisab Äripäeva juhtkirjas. 

Tööandjad: respect julge avalduse eest!

Tööandjate Keskliidu juht Toomas Tamsar, kes on praeguse valitsuse majandus- ja maksupoliitika vastu olnud vägagi kriitiline, leidis, et kuigi see võib kõlada kummaliselt, tuleks Äripäeva nii julge juhtkirja eest tunnustada. 

«Kui avalõigust edasi lugeda nende argumente, siis need on pädevad ja õiged. Selles mõttes respect, et nad majanduslehena nii julge avalduse tegid,» ütles Tamsar. Samas võiks tema sõnul küsida, et miks üldse peab väljaanne soovitama kedagi valida. 

Loe pikemalt Äripäevast

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles