IRL müüs endise peakontori hoone hinnaga 9,5 miljonit krooni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IRLi maja Wismari ja Toompuiestee nurgal, mille müügist erakond sai 9,5 miljonit krooni.
IRLi maja Wismari ja Toompuiestee nurgal, mille müügist erakond sai 9,5 miljonit krooni. Foto: Priit Simson

Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) müüs Tallinna Kesklinnas Wismari tänaval paikneva endise peakontori hoone 9,5 miljoni krooni ehk enam kui 600 000 euroga.

IRLi pressiesindaja ütles BNSile, et aadressil Wismari 11 asuva hoone ostis erakonnalt Anton Soldunov hinnaga 9,5 miljonit krooni. Tehingut vahendas Arco Vara.

Internetis leiduvatest avalikest andmetest selgub, et Anton Soldunov on Peterburis tegutseva Renault' autosid müüva ettevõtte Petrovskiy Autocenter omanik. Soldunov on oma Google'i profiili veebilehele juba 30. märtsil riputanud üles viis pilti IRLi peakontori hoonest. Piltide pealkiri on «Domik dlja gnomika» («Maja päkapikule»).

IRLi tegevjuht Tiit Riisalo ütles neljapäeva ennelõunal, et erakond otsustas hoone müüa, kuna see on projekteeritud eramuks ja on seetõttu kontorina ebafunktsionaalne. «Praktiliselt pool majast on kontorina kasutuskõlbmatu, küll aga tekitab kulusid,» lausus ta ja lisas, et erakonna põhitegevus on midagi muud, kui hallata kinnisvara.

Riisalo sõnul peaks erakonna kontor paiknema funktsionaalsel ja soodsa hinnanga pinnal, mille otsimisel teeb IRL samuti nagu maja müügi puhul koostööd Arco Varaga. «Uue koha loodame leida kuu aja jooksul, sest paratamatult tekitab praegune olukord töös ebamugavusi,» ütles ta BNSile.

Enne erakondade ühinemist asus Wismari tänava hoones Isamaaliidu peakontor. Isamaaliit ostis maja 2000. aastal sotsiaal- ja haridusteadlaselt, Res Publica ridades riigikokku kuulunud Ülo Vooglaiult. Kinnistu pindala on 405 ruutmeetrit, ehitisealune pind on 184 ruutmeetrit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles