Pärnu linnapea toolile istub Kivimägi või Simson

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skandaal Toomas Kivimäe koduga on vähendanud mehe populaarsust pärnakate seas.
Skandaal Toomas Kivimäe koduga on vähendanud mehe populaarsust pärnakate seas. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Haldusreformi tulemusena Eesti suurimaks linnaks kasvavat Pärnut soovivad juhtida minister, opositsioonierakonna esimees, kolm riigikogu liiget, maavanem ja senine linnapea. Kõige suuremad šansid on kahe kõige populaarsema erakonna esindajal.

Toomas Kivimägi (Reformierakond) ja Kadri Simson (Keskerakond) olid kõige menukamad juba eelmistel kohalikel valimistel. Kivimäge eelistas 3338, Simsonit 2939 valijat. Veel suutis tuhande hääle piiri ületada Isamaa ja Res Publica (IRL) liider Andres Metsoja, kaheksa kandidaadi häältesaak jäi kahesaja ja tuhande vahele.

Kivimäe populaarsus on langenud. Ta tuli 2009. aastal võimule Mart Viisitammele vastandudes, kogudes 5336 valija toetuse. 2015. aastal tüdines mees linna juhtimisest ja läks riigikogusse, pärandades linnapea koha omanimelise valimisliidu esindajale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles