Tallinnas seisavad ees muutused valitsemises (1)

Joosep Värk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnavalitsus
Tallinna linnavalitsus Foto: SCANPIX

Seekordsed kohalikud valimised on Tallinnas viimase 15 aasta otsustaivamad. On üsna selge, et võidab jälle Keskerakond, kuid enamust 79-liikmelises linnavolikogus nad tõenäoliselt enam ei saa. Viimati oli selline seis enne 2002. aasta valimisi.

Sellest hoolimata on tõenäoline, et Keskerakond kerkib selgi korral Tallinna juhtivaks erakonnaks. Selle lihtsalt garanteerib Savisaare Valimisliidu ja Tegusa Tallinna ühisnimekirja sobimatus ülejäänud erakondadele. Kui nad saavad Keskerakonnaga koos üle 50 protsendi mandaatidest, on Keskerakond endale võimu kindlustanud.

Kuid peatsest eeldatavast võimunihkest hoolimata on valimisvõitlus seni üsna loid. Kõik erakonnad nagu teevad kampaaniat, aga keskne teema tegelikult puudub. Üks põhjus on kindlasti õiguskaitseorganite tõhus puhastustöö Tallinna linnavalitsuses lokkanud korruptsiooni lõpetamiseks.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles