Õiguskomisjon võttis luubi alla pedofiilid (2)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Parlamendiliikmete pedofiilia-arutelusse toodi võikad näited süüdimõistetute tegudest. «Ta sisestas sõrmed vähemalt kahel korral 5-aastase kannatanu tuppe, mille tõttu tundis laps füüsilist valu.» «Ta töötas lasteasutuse autojuhina ning katsus korduvalt raske puude ja vaimse alaarenguga lapse suguelundeid ja rindu, pani tuppe oma sõrme. See oli kannatanule valus.» Need on vaid mõned näited mullu süüdi mõistetud pedofiilide tegudest, mis teisipäevasel riigikogu õiguskomisjoni istungil riigi peaprokuröri Lavly Perlingu ettekandes seisid.

Kokku jõustus möödunud aastal 76 kohtulahendit, mis puudutasid laste vastu toime pandud seksuaalkuritegusid. Näiteks alaealise vägistamise eest mõisteti 2016. aastal Eestis süüdi 19 inimest. 

«Kõikidest registreeritud seksuaalkuritegudest kahjustasid eelmisel aastal alaealisi lausa 89 protsenti. Selline statistika on murettekitav,» ütles õiguskomisjoni esimees Jaanus Karilaid. Justiitsministeeriumi andmetel anti mullu alaealiste vastu suunatud seksuaalkuritegudest politseile teada tihti aastaid pärast kuriteo toimepanemist. See tähendab, et lapse väärkohtlemine võis kesta aastaid.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles