Valimiskomisjon saadab parteide rahaasju kontrollima Anu Tootsi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Ülikooli õppejõud, politoloog Anu Toots
Tallinna Ülikooli õppejõud, politoloog Anu Toots Foto: Peeter Langovits

Vabariigi valimiskomisjon nimetas enda poolt rahastamise järelevalve komisjoni liikmeks Tallinna Ülikooli võrdleva halduspoliitika professori Anu Tootsi ja asendusliikmeks Eesti Juristide Liidu direktori Krista Paali.

«Anu Toots on ühiskonnateadlasena tundnud tõsist huvi demokraatia toimimise mehhanismide vastu, Krista Paal on olnud varasematel aastatel maakonna valimiskomisjoni esimehena seotud valimiste korraldamisega,» sõnas valimiskomisjoni esimees Heiki Sibul Postimees.ee'le.

Vastavalt selle riigikogu koosseisuga jõustunud erakonnaseaduse muudatustele moodustatakse parlamendis erakondade rahastamise järelevalve komisjon, mis hakkab kontrollima, kas erakond, valimisliit ja üksikkandidaat järgivad seaduses sätestatud nõudeid.

Komisjoni nimetavad ühe liikme nii õiguskantsler, riigikontrolör kui vabariigi valimiskomisjon. Samuti nimetab sinna iga parlamendis esindatud erakond ühe liikme, kes ei ole riigikogu ega valitsuse liige.

Riigikontrolör esitas komisjoni liikmeks riigikontrolli kommunikatsiooniteenistuse juhi Toomas Mattsoni, õiguskantsler kultuurilehe Sirp peatoimetaja Kaarel Tarandi.

Erakondade esindajatena on komisjoni nimetatud Reformierakonna kunagine aseesimees Meelis Atonen, Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) tegevjuht Tiit Riisalo, sotsiaaldemokraat Ardo Ojasalu ning Keskerakonna liikmena Tallinna abilinnapea Taavi Aas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles