Savisaare ja Sõõrumaa valimisliit välistab Savisaare linnapeakandidatuuri (10)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Savisaare Valimisliidu ja Tegusa Tallinna valimisliidu linnapeakandidaat pidi selguma nelikust Urmas Sõõrumaa, Jüri Mõis, Edgar Savisaar ja Olga Ivanova. Kuna Sõõrumaa teatas, et tema ei pürgi meeriks, ning Savisaar soovib pigem volikogukohta, on pretendentide ring veel kitsenenud.

Samas tiksub üha häälekamalt küsimus, millal tuleb valimisliit välja konkreetse linnapeakandidaadi nimega. Mõis nimetas seda ajakirjanduse viisakaks väljapressimiseks, kuid Ivanova jäi tagasihoidlikuks: «Nii palju häid kandidaate, et ei suuda valida.»

Viimases Tallinna linnapea populaarsusküsitluses on näiteks välja toodud Edgar Savisaare nimi. Tõsi, ka küsitluse korraldajad on nimetanud seda pigem spekulatsiooniks. Savisaare tulemus – toetusprotsent 13 – püüab kinni 14-protsendilise toetusega populaarsuselt teisel kohal oleva sotsiaaldemokraadi Rainer Vakra ning teeb pika puuga ära Raivo Aegi (IRL) ja Martin Helme (EKRE) 7-protsendisele toetusele.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles