Rohelised: eelnõusid prügikastist välja korjama ei hakata

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Lotman
Aleksei Lotman Foto: Toomas Huik

Erakonna Eestimaa Rohelised eestkõneleja Aleksei Lotmani sõnul saavad nemad eelmise riigikogu lõpetamisel tööst langenud eelnõude elustamist proovida vaid parlamendivälise ühendusena.

Seoses XI riigikogu koosseisu lõppemisega langesid menetlusest välja 74 eelnõud, millest 15 olid esitatud roheliste poolt, kuid nüüd pole erilist lootust, et uus riigikogu koosseis neid eelnõusid uuesti esitaks ja seejärel menetlema hakkaks.

«Iseseisvalt keegi neid eelnõusid prügikastist välja korjama ei hakka,» nentis Lotman. «Rohelised saavad nüüd proovida nende elustamist vaid parlamendivälise ühendusena, mis tähendab veel väiksemaid võimalusi, kui olid ühel väikesel valitsuskoalitsiooni mitte kuuluval fraktsioonil.»

Lotmani hinnangul peavad nad tegema põhjaliku analüüsi, millised neist eelnõudest on kõige olulisemad, et nende taasalgatamist taotleda.

Ta toonitas, et nendest eelnõudest loeb ta hoopis kiiremaks ühte looduskaitseseaduse muudatust, mis eelmise koosseisu lõpus menetlusest välja hääletati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles