Kohalikel valimistel osaleb ligi 11 900 kandidaati

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimised leiavad aset 15. oktoobril.
Valimised leiavad aset 15. oktoobril. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kohaliku omavalitsuse volikogude valimisteks on täna keskpäeva seisuga üle Eesti registreeritud 11 845 kandidaati, täpne number võib veel muutuda, kuna teade kandidaadi loobumisest võib süsteemi jõuda mõningase viivitusega.

Valimistest võtab osa 163 valimisliitu, seitse erakonda 271 nimekirjaga ning 59 üksikkandidaati.

Keskerakond on oma nimekirjaga esindatud 73, Reformierakond 54, Konservatiivne Rahvaerakond 50, Isamaa ja Res Publica Liit 47, Sotsiaaldemokraatlik Erakond 39, Eestimaa Ühendatud Vasakpartei kuues ja Erakond Eestimaa Rohelised kahes omavalitsuses.

Võrreldes 2013. aastaga on haldusreformi järel kandidaatide arv vähenenud. Nelja aasta eest osales valimisel 14 784 kandidaati, neist 101 olid üksikkandidaadid. Toona oli esindatud kuus erakonda ja 292 valimisliitu, teatas Vabariigi Valimiskomisjon.

Kandidaatide nimekirjad on tänasest avalikud ka valimiste veebilehel.

Kohaliku omavalitsuse volikogu valimised toimuvad 15. oktoobril. Eelhääletamine ja elektrooniline hääletamine algab 5. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles