Savisaare valimisliidust lahkujad: nende eesmärk on parasiteerida Keskerakonna häältel (8)

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar ja Andres-Marius Rosenblatt Postimehe stuudios.
Edgar Savisaar ja Andres-Marius Rosenblatt Postimehe stuudios. Foto: Erik Prozes

Savisaare valimisliidust lahkusid kolm inimest, kes väljendasid selget pettumust Olga Ivanova ja Jüri Mõisa juhtimisstiili suhtes.

Kolm lahkujat on Feja Räim, Marina Kornilina ja Andres-Marius Rosenblatt. 

«Tuli välja, et osaleme aktsioonis, mis on kutsutud ellu Savisaare nime katte all viima võimule ärimehi ja nende lähikondlasi,» kirjutasid lahkujad.

«Savisaare valimisliidu moodustamist põhjendati algselt kavatsusega toetada Keskerakonda. Tänaseks on selge, et see valimisliit on loodud Olga Ivanova ja teatud mõjukatest ärimeestest koosnevate ringkondade toetamiseks,» seisis pressiteates.

Kolme keskerakondlase sõnul sai esimeseks häirekellaks liitumine Tegusa Tallinnaga.

«Ühist programmi polnud veel koostatudki, kui kandidaadid juba ühise nimetuse all esinesid. Kusjuures Tegusat Tallinnat toetavad isikud ütlesid otseselt välja, et Savisaare häältega saab linnavolikogusse sisse kuus-seitse ärimeest,» seisis pressiteates. 

Lahkumisavalduse sisseandnud kolme poliitiku sõnul sai viimseks tilgaks Keskerakonna ja selle juhtivate poliitikute mustamise plaan.

«Olga Ivanova otsis vabatahtlike, kes pidid oma nime ja näo panema alla juba ettevalmistatud artiklitele, mis ründasid Keskerakonda ja inimesi erakonnas,» avaldasid nad.

«Selgus, et Mõisa ja Ivanova nimekirja peamiseks vastaseks pole mitte Reformierakond, mitte EKRE ega isegi IRL, vaid kogu kampaania on ülesehitatud soovil parasiteerida Keskerakonna häältel.»

«Tuli välja, et osaleme aktsioonis, mis on kutsutud ellu Savisaare nime katte all viima võimule ärimehi ja nende lähikondlasi,» nõustusid Räim, Rosenblatt ja Korlinia.

«Tekkinud olukorras ei näe me teist võimalust, kui oma kandidatuuri tagasivõtmine. Edgar Savisaare nime kandev liit on samasugune võltsing, nagu valimisliidu poolt kasutatav valimisreklaam, mis valijate eksitamiseks Keskerakonna värvides,» sõnasid kolm Savisaare valimisliidust lahkunut oma pressiteates.

Rosenblati sõnul on lisaks temale, Räimele ja Kornilinale veel teisi keskerakondlastest lahkujaid. «Meie olime lihtsalt esimesed, kes avaliku pöördumisega välja tulid,» ütles endina Savisaare nõunik ja abi.

Rosenblatt Yana Toomi büroosse ei lähe

Rosenblati sõnul on Olga Ivanova väide, justkui ta läheks tööle Yana Toomi büroosse, vale. «Sellist pakkumist ma pole isegi saanud ja see on Ivanova vandenõuteooria.»

Rosenblatt pole veel otsustanud, kas jätkab tööelu poliitikamaastikul või suundub hoopis erasektorisse. "Erinevaid pakkumisi olen saanud, aga selge on see, et valimistel ei kandideeri, » ütles ta.

«Mina tegin kolme-nelja inimese tööd. Olin autojuht, nõunik, abi ja tegelesin valimisliidu ülesehitamisega,» ütles Rosenblatt.

Tema teada on Edgar Savisaare uueks roolikeerajaks Olga Ivanova taksojuht Mihhail Tšaplõgin. «Aga ma ei usu, et ta muude asjadega hakkama saab,» ütles Rosenblatt.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles