Savisaare valimisliidust lahkus kümme inimest (9)

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Lisaks teistele lahkus Savisaare valimisliidust ka nüüdseks endine Edgar Savisaare nõunik Andres-Marius Rosenblatt. Olga Ivanova sõnul valimisliidus tüli ei ole ja inimestest tühjaks ei jookse.

«Kahjuks tõesti see nii on, et peale minu läheb palju inimesi ja on juba läinud mitmed. Selleks on konkreetsed põhjused, aga konkreetsemalt praegu ei räägiks. Kui mul oleks tahtmine rohkem inimesi ära viia, siis ma kindlasti saaksin seda teha,» rääkis nüüdseks endine Edgar Savisaare nõunik ja abi Andres-Marius Rosenblatt.

Rosenblati sõnul ei tulnud otsus kergelt. «Aga kui ei taheta probleeme näha ja neid lahendada, siis ma ei näe muud võimalust,» ütles ta.

«Minu kohustus on minu kaudu tulnud inimesi olukorrast informeerida. Seejärel saavad nad ise otsustada, mis teha. Praegu on kõik, kellega rääkinud olen, otsustanud lahkuda,» rääkis Rosenblatt.

Valimisnimekirjade järjekorra loosimisel teatati, et seitse kandidaati on kandideerimisest juba loobunud. Väidetavalt on need valimisrallist taandujad Savisaare valimisliidust.

«Minu teada on seal kaks põhjust: üks on see, et tegelikult seda valimisliitu dirigeerib Olga Ivanova ja teeb kõik selleks, et nii-öelda tema inimesed oleks headel kohtadel. Samal ajal püüab suruda maha neid, keda tema ei ole valimisliitu toonud,» rääkis Taavi Aas. 

«Teine põhjus on minu teada see, et need inimesed kelle kaudu nad tahtsid laimukampaaniat algatada, ei olnud sellega nõus,» selgitas Aas lisades, et põhiliselt on tüli Ivanova ja Rosenblati poolt nimekirja toodud inimeste vahel. 

Olga Ivanova lükkab jutud Savisaare valimisliidu tühjaks jooksmisest ümber.

«Täna saime kokku 108 kandidaati ja mingisugust konflikti ei ole,» ütles Olga Ivanova. Tema sõnul on üheks lahkujaks Andres-Marius Rosenblatt, kes Ivanova teadmist mööda asub tööle Yana Toomi büroos.

Ivanova sõnul teadsid Keskerakonna töötajad juba eile, kes Savisaare valimisliidus ja Tegusa Tallinna nimekirjas on ja püüdsid neid ümber veenda. «Täna rääkisin paljudega neist ja keegi lahkuda ei taha. Oli 110, nüüd on 108,» rääkis Ivanova. 

Ivanova sõnul on Rosenblati lahkumise põhjus selles, et ta ei saanud valimisnimekirjas nii kõrget kohta nagu soovis. «Kuna meil on Savisaare ja Tegusa Tallinna valimisliit, inimesi on rohkem ja kõrgele kohale soovijaid palju, siis on see kõik väga loomulik,» rääkis Ivanova.  

Valimisliidu Savisaare Valimisliit ja Tegus Tallinn pressiteate järgi on nende ridadest viimasel paaril päeval lahkunud ja välja arvatud kokku 10 inimest, mistõttu jääb lõplikuks kandidaatide arvuks 108. 

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles