Ernits eitab pettust inimeste valimisnimekirja värbamisel (1)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Ernits
Peeter Ernits Foto: Peeter Langovits/Postimees

Kambja valla valimiskomisjon tuvastas vähemalt kuus inimest, kes sattusid Keskerakonna valimisnimekirja enesele teadmata. 

Kambja valimiskomisjonil tekkis ühte avaldust vaadates segadus, kui isikukoodi lahtris olev number jäi arusaamatuks ja avalduse esitaja, vanem naisterahvas, ei olnud teadlik, et on allkirjastanud avalduse kandideerida kohalike omavalitsuste valimistel volikogu liikmeks, kirjutab ERRi uudisteportaal.

Muuseas meenus prouale ka koosolek Kambjas, kus Keskerakonna Tartumaa piirkonna esimees Peeter Ernits olevat vanaprouasid kutsuma Keskerakonda kõigest toetama.

Keskerakonna Tartumaa piirkonna juht Peeter Ernits ütles ERRi raadiouudistele, et tema ei tea, kuidas inimesed valimisnimekirja said ning et kõik inimesed olevat Kambjas kirjutanud avalduse oma käega.

Info võimalikust pettusest valimisnimekirja värbamisel oli neljapäeva õhtuks jõudnud ka riigi valimisteenistuse juhi Priit Vinkeli kõrvu.

Oma kandidatuuri tagasivõtmiseks on kõigil aega kuni valimisnimekirjade registreerimiseni, mille viimane tähtaeg on 10. septembril ning kolm päeva pärast registreerimist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles