Heino Enden Savisaarega samas nimekirjas kandideerimisest: Edgaril on palju anda (11)

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tuntud korvpalliekspert, Nõukogude Liidu koondisega nii maailma kui Euroopa meistriks kroonitud Heino Enden liitus kohalike omavalitsuste valimise eel valimisliiduga Tegus Tallinn ehk kandideerib samas nimekirjas koos Edgar Savisaarega.

«Lihtne asi: kuna tegemist on valimisliiduga, mille eesotsas on mehed nagu Urmas Sõõrumaa ja Jüri Mõis, keda ma tunnen juba väga kaua, tegusad inimesed, kes võtavad ette suuri asju ja viivad need ka sihikindlalt lõpuni, siis juba nende inimeste mõtteviis ühtib minu omaga,» selgitas Enden, miks ta otsustas Tegusa Tallinnaga liituda ning Mustamäel linnavolikokku kandideerida.

Mehe sõnul sümpatiseeris talle sügavalt Mõisa ja Sõõrumaa sõnum, et olgu koalitsioon ja opositsioon milline tahes, koostööd tuleb teha kõigiga. «See mulle meeldib, sest olen eluaeg olnud võistkonna liige ja treener ning tean, mida tähendab, kui kellelgi on võistkonnas suurem või väiksem roll – vastavalt mandaatide arvule see peabki nii olema. Mida need inimesed teha tahavad, see meeldib mulle ja ühtib minu põhimõtetega.»

Tegus Tallinn lõi valimiste eel käed ka Edgar Savisaare ja Olga Ivanova veetava Savisaare Liiduga. Vastuolulise ja kohu all oleva poliitikuga samas nimekirjas kandideerimine Endenit kuidagi ei häiri: «Kui oleme öelnud, et teeme kõigiga koostööd, siis Savisaar on üks neist. Ta on eelmistel valimistel saanud juba üksi üle 40 000 hääle ehk nende valijatega tuleb niikuinii arvestada. Edgar on ka nii Eesti kui Tallinna jaoks oma elus palju ära teinud. Inimesel on kindlasti palju anda ja kui ta on üks võistkonnaliige, siis milles küsimus.

Need on isikuvalimised. Kui Edgar saab oma 40 000 häält ja mõni teine 1000, siis vastavalt sellele jagunevadki kohad. Siin ei valita ju parteid, vaid persoone volikogusse, kellele antakse mandaat juhtida linna. Kui rahvas peab seda õigeks, siis milles küsimus.»

Kuigi ametist tagandatud linnapea on kindlasti suur tõmbenumber, rõhutab Enden, ei piirdu nimekiri  üksnes temaga: «Savisaar Savisaareks, aga tema taga on ju küll ja veel inimesi, kes on oma iseloomu ja otsustusvõimega.»

Milliste eesmärkidega korvpallimees valimistele vastu läheb? «Kuna mul on endal väike laps ja ma olen ka spordiga seotud, tean, mida tähendab sport inimese tervisele ja sotsiaalsele elule, siis kindlasti on see üks oluline teema. Aga miks mitte ka Tallinna tutvustamine maailmale, et teha linna veelgi atraktiivsemaks. On palju teemasid, mis meie valimisprogrammis olema saavad ja need tuleb veel läbi arutada. Enneaegselt ei ole mõtet järeldusi teha – eks ole näha, kas antakse volitus otsustada või mitte,» räägib Enden.

Savisaare Valimisliit ja Tegus Tallinn esinumbriteks on:

Haaberstis: 1. Jüri Mõis, 2. Daniel Albert Naurits

Kesklinn: 1. Urmas Sõõrumaa, 2. Urmi Reinde

Kristiine: 1. Peeter Saks, 2. Meelis Pai

Lasnamäe: 1. Edgar Savisaar, 2. Olga Ivanova  

Mustamäe: 1. Mart Viisitamm, 2. Heino Enden

Nõmme: 1. Marek Kaleta, 2. Marju Bormeister-Kagovere

Pirita: 1. Tuuli Stewart, 2. Sergei Punda

Põhja-Tallinn: 1. Reet Kudu, 2. Sergei Jürgens

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles