Ivanova: volikogu ei julgenud Savisaare suhtes jõulisi samme astuda (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar ja Olga Ivanova Postimehe stuudios.
Edgar Savisaar ja Olga Ivanova Postimehe stuudios. Foto: Erik Prozes

Edgar Savisaare valimisliidu üks juhtidest Olga Ivanova leiab, et kui tema suhtes langetas Keskerakonna volikogu väljaviskamisotsuse, siis Savisaare vastu nii jõulisi samme astuda lihtsalt ei julgetud.

«Tähelepanu väärib see, et Edgar Savisaare suhtes nad ei julgenud jõulisi samme astuda,»ütles Ivanova BNS-ile ja lisas, et Savisaare väljaviskamisega kaasnenuks vajadus selgitada venekeelsetele valijatele, miks erakonna looja sealt välja visati.

«Aeg näitab. Minu väljaviskamine toob kindlasti kaasa probleeme, sest minu teada olid paljud inimesed valmis minu kaitsmiseks, juhul kui mind fraktsioonist välja arvamise otsus vastu võetakse.»

«See otsus ei puuduta ainult mind,» lisas Ivanova. «See, et nad tõid välja minu nime, ei tähenda, et see ei puudutaks kümned ja kümneid inimesi, kes kandideerivad Savisaare ja Tegusa Tallinna valimisliidus.»

Ivanova sõnul on toimuvasse selgust oodata esmaspäeva õhtul toimuval juhatuse koosolekul. Ühtlasi märkis ta, et mõned volinikud ei saanud isegi volikogu kutset kätte.

«Võib-olla juhatuse koosolekul teatatakse midagi, võib-olla võetakse ka mingi otsus vastu – vaatamata sellele, et seda punkti praegu päevakorras ei ole. Iseenesest võib-olla nad ootavad ära 7. septembri, kui kõik nimekirjad saavad avalikuks ja võtavad inimesi järjest ja hakkavad neid erakonnast välja viskama,» rääkis Ivanova.

«Ainuüksi Lasnamäe piirkonnas on viis piirkonnajuhatuse liiget, kes kandideerivad Savisaare ja Tegusa Tallinna valimisliidus. Nii et kui juba Lasnamäe puhul on juttu viiest inimesest, siis kokku on neid circa 20.»

Keskerakonna vastu kandideerijaid võib Maardut, Sillamäed ja Narvat lisaks arvestades aga veelgi rohkem olla, täpsustas Ivanova.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles