Savisaar: Eesti ainuke loodusressurss on asukoht

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Opositsioonipoliitik Edgar Savisaare sõnul saab Eesti ainsaks loodusressursiks lugeda asukohta kahe suure turu - Euroopa ja Venemaa - vahel ning pole alust jutul, et Eesti on ärimeestele piisavalt atraktiivne tänu liberaalsusele.


«Me ei tohi unustada, veel vähem aga ignoreerida, et meie ainuke loodusressurss on meie asukoht kahe väga suure turu vahel ning et eduka majanduse rajamine ei ole põhimõtteliseltki võimalik, kui majanduspoliitika ei arvesta looduse seatud kitsendusi,» rääkis Savisaar lõunasöögil suurärimeestega.

«Tuleb lõpetada jutt sellest, nagu oleks Eesti tänu oma liberaalsusele või maksukorraldusele välisinvesteeringutele piisavalt atraktiivne ning asuda ise aktiivselt võimalike huvipooltega koostööd otsima, nende huvi ja tingimusi uurima.»

Savisaare väitel on edu saavutamiseks vaja usalduslikku koostööd kolme (näiteks Saksa, Eesti ja Vene) osapoole vahel, kellele võib neljandana lisanduda Hiina või Kasahstan, vahendas Raepress.

«Edu on võimalik saavutada ainult siis, kui oskame nende kõigi huvisid ja riske piisavalt hästi rahuldada või maandada,» ütles Savisaar.

Savisaar väitis ka, et eristub peaminister Andrus Ansipist selle poolest, et seab majanduse poliitikast tähtsamaks.

«Väikeriigi Eesti hea ja tõhus välispoliitika saab olla ainult hea ja tõhus välismajanduspoliitika. Ansip seevastu leiab aga, et poliitika, nii sise- kui ka välispoliitika, prevaleerib alati majanduse üle,» ütles Savisaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles