Piltuudis: mida tähendab salapärane nimekiri Savisaare laual? (4)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna korraldas Edgar Savisaar Tallinnas Pae tänaval asuvas büroos järjekordse pressikonverentsi, kus tundis vajadust avalikkusele rääkida kohtuprotsessi käigust ning endanimelise valimisliidu tegemistest. Büroos aga torkas silma lauale unustatud kummaline nimekiri.

Savisaare nõunik Andres-Marius Rosenblatt ei soostunud Postimehele kommenteerima, mille tarbeks selline nimekiri koostatud on. «See on lihtsalt üks nimekiri,» jäi nõunik napisõnaliseks.

Pressikonverentsil rääkis Savisaar kohtupidamisest, sealjuures süüdistades prokurör Steven-Hristo Evestust selles, et süüdistused põhinevad Postimehe artiklitel.

Kuulujuttudele, nagu Savisaar kandideeriks Narva linnapeaks, ühest vastust pressikonverentsil ei tulnud. Savisaar tunnistas, et selline pakkumine on talle küll tehtud, kuid arvas, et niisuguseid pakkumisi tuleb kindlasti veel ning tema kandideerib praegu Tallinnas Lasnamäel.

Tänase kohtuprotsessi valguses tulid arutusele ka endise linnapea rahaasjad. Küsimusele, miks Savisaarel kodus kaitsepolitsei läbiotsimise ajal ikkagi nii palju sularaha oli, vastas ta, et talle lihtsalt meeldib sularahaga arveldamine ning alles möödunud nädalal võttis ta pangaautomaadist välja paarkümmend tuhat eurot, et siis sellega arveid maksta.

Ka edaspidi lubas korruptsioonisüüdistusega kohtu all olev Tallinna endine linnapea ajakirjanikke uude büroosse külla kutsuda ja kõik mis seotud kohtuasjaga hingelt ära rääkida.

Salapärane nimekiri Savisaare laual.
Salapärane nimekiri Savisaare laual. Foto: Tairo Lutter / Postimees
Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles