Reformierakonna lubadused: kollane kaart ja rohkem raha eakatele (11)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakond ei peibuta valijaid mitte ainult lutsukommidega.
Reformierakond ei peibuta valijaid mitte ainult lutsukommidega. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Reformierakond võtab oma valimislubadustega sihikule eakad – neile linnakassast makstavat toetust lubatakse tõsta, aga plaanis on luua ka kollane kaart, millega saaksid eakad näiteks laulupeole soodsamalt.

«Nagu laulusõnad ütlevad: «Me kõik jääme vanaks». Vanadus peab olema väärikas. Me pakume välja plaani pensionäridele teenusmajade rajamiseks ning igaühele individuaalselt sobivate teenuste pakkumiseks ka koduseinte vahel,» ütles Reformierakonna linnapeakandidaat Kristen Michal.

Erakond on selleks koostanud programmi «Keegi ei ole üksi». «Koostöös riigi ja erasektoriga loome igasse linnaosasse kvaliteetsed eakate teenusmajad, mis annavad võimaluse elada edasi oma kodukandis, samuti saab majast kätte esmavajaliku abi ja sotsiaalse toe,» selgitas Reformierakonna nimekirjas kandideeriv teenusmajade rajamise eestvedaja Liis Klaar.

Lisaks teenusmajade programmile plaanitakse pensionäride päevakeskusi ja uue kvaliteediga hooldusteenuseid lastega peredele ja pensionäridele, muu hulgas individuaalsetest vajadustest lähtuvat kodu täiendamist. 

Ka tahab erakond luua  pensionäridele eraldi kollase kaardi, millega pääseb soodsalt suurematele kultuurisündmustele, näiteks 2019. aasta juubelilaulupeole. 

Programm näeb ette pensionäride toetuse maksmise jätkumise ning seda ühekordset toetust on kavas ka tõsta. (Ühekordse toetuse kehtestas Tallinnas Keskerakond – toim).

Reformierakond plaanib Tallinnas rajada uue haigla ning toetada perearste, et oleks võimalik ka õhtuti ja nädalavahetusel oma murega arsti poole pöörduda.

Uuendusena soovitakse ühendada digitaalsed infosüsteemid, et inimene saaks telefonikõne või veebi kaudu ennast arstile registreerida. 

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles