Galerii: Savisaar valimisliidust: tahame toetada Keskerakonda ja minna tagasi juurte juurde (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskerakonna endine esimees Edgar Savisaar ütles täna omanimelise valimisliidu programmi tutvustamisel valijatele, et ta tahab toetada Keskerakonda ning pöörduda tagasi «juurte juurde».

Reede õhtul oli Tallinnas Lasnamäel asuvasse Lindakivi kultuurikeskusesse kogunenud veidi üle poole saali jagu rahvast, et Savisaare valimisliidu programmist osa saada. Kohapeal oli näha valdavalt venekeelseid pensionäre, noori eriti silma ei hakanud.

Nii Savisaar kui ka riigikogu liige Olga Ivanova kõnelesid vaheldumisi eesti ja vene keeles. Kui Ivanova oli valimisprogrammi tutvustamise lõpetanud, võttis enne küsimuste esitamist sõna Savisaar ning selgitas kohalviibijatele, miks nad on sinna tulnud.

«Meie Olga Ivanovaga oleme tsentristid ja me usume, et ma ka jääme tsentristideks ja me ei kavatse sellest parteist kusagile ära minna. Ma kujutan ette niimoodi, et see, et me tuleme välja omaette valimisliiduga - meil on seda Keskerakonnas ka varem juhtunud,» rääkis Keskerakonna endine esimees.

 Savisaare arvates pole mõtet valimisliitude loomist üle dramatiseerida. «Ma usun, et see on olnud Kohtla-Järvel, see on olnud Jõhvis, see on olnud mitmel pool mujal, kus on tekkinud täiendavad nimekirjad ja tekib meil ka.» 

Põhjus, miks omaette valimisliiduga välja tuldi, seisneb Savisaare sõnul selles, et tema koos Ivanovaga on mures mõnede asjade pärast, mis Keskerakonnas praegu toimuvad.

«Ma ütleksin niimoodi, et me tahaksime toetada Keskerakonda. Ja meie üleskutse on see, et pöördume tagasi juurte juurde, pöördume tagasi nende põhimõtete juurde, mis Keskerakonnal olid siis, kui see erakond sündis ja kui meie hakkasime sellega tegelema,» rääkis Keskerakonna eksjuht.

«Me ei ole rahul mitmete põhimõtetega, mida praegu kuulutatakse ja meie arvates meil on õigus. Ma usun, et siin saalis nii mõnedki inimesed teavad seda, millest need vastuolud on ja need on kahtlemata ideoloogilised vastuolud,» rääkis ta kohalviibijatele.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles