Fotod: linnavolikogu hoone ees käis protestiaktsioonil oravapartei (1)

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna linnavolikogu Reformierakonna fraktsioon korraldas volikogu hoone ees protestiaktsiooni, et nõuda Ühistupanga tegevuse lõpetamist.

​«Meie sõnum on selge – tallinlaste raha põletamine Savisaare ja Aasa pangas peab lõppema,» ütles linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni esimees Ants Leemets, kes on ka volikogu rahanduskomisjoni liige. «Keskerakondlaste pangaprojekt on neelanud linnaeelarvest juba üle 10 miljoni euro. Esmalt otsustas linn osaleda Ühistupanga asutamisel 5 miljoni euroga, seejärel suurendati osamakset 1 miljoni võrra ning Tallinna 2017. aasta eelarvega otsustati anda pangale veel 4,2 miljoni euro suurune garantii. Meeles tasub pidada ka seda, et Ühistupanga käivitamiseks loodud Ühistupanga Asutamise Sihtasutus neelas linnaeelarvest üle 700 000 euro,» selgitas ta.

Tallinna volikogu Reformierakonna fraktsioon korraldas volikogu hoone ees protestiaktsiooni.
Tallinna volikogu Reformierakonna fraktsioon korraldas volikogu hoone ees protestiaktsiooni. Foto: Mihkel Maripuu

Fraktsiooni aseesimees Kaupo Nõlvak leidis, et tegu on linnapea ametist kõrvaldatud Edgar Savisaare taskupangaga. «Üks järjekordne lüli pikas korruptsiooni mustris, millega ametist kõrvaldatud linnapea on ka kohtu all on. Miljoneid eurosid maksumaksja raha kasutatakse enda ja Keskerakonna valijate tähelepanu võitmiseks. Et ka tänane Keskerakond Jüri Ratase ja Taavi Aasa juhtimisel jätkab endiselt püüdlusi selliselt maksumaksja raha varastamiseks, näitab, et ka täna sobib neile suurepäraselt Savisaare korruptsiooni muster,» ütles ta.

Leemetsa hinnangul peaks linn esimese sammuna loobuma Ühistupanga kahjumi katmisest. «Oleme koostanud eelnõu, mille järgi linn loobuks Ühistupangale antud 4,2 miljoni euro suurusest garantiist. Antud garantiiga hakkaks linn katma kahjumit, mida Ühistupank esimestel tegevusaastatel toodab,» sõnas ta ja lisas, et kui ettevõte ei ole elujõuline ega linnaelanike jaoks vajalik, siis tuleb see kinni panna, mitte sinna raha juurde pumbata.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles