Sotside uue peasekretäri kandidaat on Indrek Saar

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogulane Indrek Saar ja näitleja Ülle Lichtfeldt
Riigikogulane Indrek Saar ja näitleja Ülle Lichtfeldt Foto: Liis Treimann

Eile õhtul toimunud Sotsiaaldemokraatliku Erakonna juhatuse koosolekul tegi esimees Sven Mikser ettepaneku nimetada järgmiseks erakonna peasekretäriks riigikogu liige ja praegune SDE aseesimees Indrek Saar.

Erakonna volikogu arutab peasekretäri kandidatuuri oma järgmisel istungil 29. mail.

Mikseri sõnul on sotside järgmiseks suureks eesmärgiks edukas esinemine 2013. aasta kohalikel valimistel ja ta tõstis esile, et Indrek Saar on erakonna aseesimehena edukalt juhtinud erakonna piirkondade ülesehitamist.

Ta lisas, et 2009. aasta kohalike omavalituste volikogude valimistel suutis SDE Indrek Saare vedamisel oma esindatus volikogudes poole võrra kasvatada.

Mikseri hinnangul on Saar parim peasekretär erakonna organisatsiooni arendamiseks ja strateegiliste eesmärkide ellu viimiseks.

Sotside praegune peasekretär Kalvi Kõva otsustas oma amet maha panna pärast riigikogu valimisi, sest tema eesmärgiks oli viia erakond edukalt riigikogu valimisteni.

38-aastane Indrek Saar kuulub Sotsiaaldemokraatliku Erakonda 1998. aastast ja riigikokku alates 2007. aastast. Enne riigikogus tööle asumist juhtis Saar aseesimehena Rakvere linnavolikogu.

Eelmisel aastal valiti ta Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee kodukorrakomitee aseesimeheks.

Saar on lõpetanud Eesti Muusikaakadeemia Kõrgema Lavakunstikooli ning töötanud Rakvere Teatri ning Teatri NO-99 direktorina, Eesti Teatrijuhtide Liidu ning Eesti Etendusasutuse Liidu esimehena.

Kevadistel riigikogu valimistel Lääne-Virumaal kandideerinud Saar sai 3931 häält, mis oli valimisringkonna parim tulemus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles