Vaba Tallinna Kodanik loobus koostööst valimisliiduga Tegus Tallinn (6)

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Sõõrumaa.
Urmas Sõõrumaa. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Valimisliit Vaba Tallinna Kodanik otsustas mitte alustada koostööd valimisliiduga Tegus Tallinn.

Oma Facebooki-lehel nimetas Vaba Tallinna Kodanik (VTK) eilset kohtumist Tegusa Tallinnaga silmiavavaks. «Kuigi VTK seltskonna ja tausta tõttu tekitasid meie kohtumised imestust juba algul, otsustasime olla heausksed ja Tegusa Tallinna soovid vähemalt ära kuulata. Paraku üllatusi ei sündinud,» kirjutas liit.

Postituse kohaselt selgus eile, et Vaba Tallinna Kodaniku arusaam ausast ja kaasaegsest linnajuhtimisest erineb Tegusa Tallinna omast nii kardinaalselt, et koostööd ei oleks võimalik veenvalt selgitada ei valijatele ega ka kandidaatidele. «Tegelikult ei suudaks ühelegi kainele valijale. Meie põhimõte on selge: VTK ei tee koostööd korruptsioonis süüdi mõistetud ega süüdistuse saanud inimestega. Ega erakondadega. Tegusa Tallinna eilne nõudmine oli aga, et aitaksime neil Tallinna tagasi tuua 90ndate äri- ja poliitikakombed,» kirjutas liit.

Liit soovib postituse kohaselt värskeid ideid, põhimõttekindlaid inimesi ja kaasavat linnavalitsemist. «Mentaliteet, et kui pole vahele jäänud, siis ei ole varas, ei lähe meie põhimõtetega kokku. Soovime neile edu edasistest sammudeks,» kirjutas Vaba Tallinna Kodanik Facebookis.

Tegusa Tallinna esindajatega koostöökõnelusi pidanud Vaba Tallinna Kodaniku esinumber Erik Vest ütles ERRi portaalile, et nende jaoks on punaseks jooneks koostöö Edgar Savisaare ja Keskerakonnaga. «Tegusa Tallinna puhul pole nad koostööd Savisaare liidu ja Keskerakonnaga välistanud ja meile see ei meeldi,» sõnas Vest, kes on varem öelnud, et peamine murekoht kahe liidu ühendamisel on väärtuspõhine.

Ettevõtjate Jüri Mõisa ja Urmas Sõõrumaa juhitav valimisliit Tegus Tallinn aga nii kategooriline ei ole ja lubab koostööd teha kõigiga.

«Meile sai selgeks, et Tegusa Tallinna eesmärk on kas vähem korruptsiooni või rohkem võimalust selles osaleda,» lisas Vaba Tallinna Kodaniku üks eestvedaja Õie-Mari Aasmäe.

Kohalikud valimised toimuvad 15. oktoobril. Valimisliite saab registreerimiseks esitada 31. augustini.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles