Video: vaata, kuidas Savisaar teeb oma valimisreklaamidega K-kohukest (10)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Oma nimekirjaga kohalikel valimistel kandideeriv Keskerakonna endine esimees Edgar Savisaar on lasknud paigaldada Tallinnas Lasnamäel Laagna tee sildadele oma poliitreklaamid, mis on äravahetamiseni sarnased Keskerakonna reklaamidega.

Laagna teel on praegu nii Savisaare nimekirja kui ka Keskerakonna poliitreklaamid, mis on mitmel sillal kõrvuti. Isegi kõrvuti asetsevaid plakateid vaadates on raske vahet teha, kumb on Keskerakonna ja kumb Savisaare nimekirja reklaam.

Mõlemad reklaamid on kujundatud valges ja rohelises toonis. Savisaare nimekirja plakatitel on loosung «Julgen öelda, julgen teha!» ning Keskerakonna plakatite «Meie teeme!» või «Teeme!».

Savisaare nimekirja plakateid on Laagna teele paigaldatud rohkem kui Keskerakonna omi.

2005. aasta kohalike omavalitsuste volikogudevalimiste eel tekitas skandaali K-kohukese välireklaam, mille kujundus oli sarnane Keskerakonna valimisreklaamiga. Reklaamid olid üleval enne valimiste poliitilise välireklaami keelu perioodi. Rohelise kujundusega kohukesi reklaamivatel plakatitel oli kiri «Igaühele!» või «Hoolib!».

K-kohukeste tootja oli tollal Oliver Kruudale kuulunud ASi Tere tütarfirma AS Kohuke.

Riigiprokuratuur alustas keelatud valimisreklaami juhtumi uurimiseks kriminaalmenetlust, kuid lõpetas selle, kuna leidis, et kuigi K-kohukese reklaamija kasutas teadlikult Keskerakonna sümboolikat, ei leitud tõendeid, et Keskerakonna liikmed oleksid olnud seotud reklaamiga.

K-kohukese reklaam 2005. aasta kohalike valimistel eel. Foto: Raigo Pajula / Postimees
K-kohukese reklaam 2005. aasta kohalike valimistel eel. Foto: Raigo Pajula / Postimees Foto: Raigo Paluja/Postimees
Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles