Sotsid nimetasid Helve Särgava Tallinna volikogu esimehe kandidaadiks (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sotsiaaldemokraatlik Erakond (SDE) nimetas Tallinna linnavolikogu esimehe kandidaadiks endise staažika kohtuniku Helve Särgava.

«Mina vahtu lööma ei hakka. Räägin seda, millesse usun, ning teen alati seda, mida tõesti õigeks ja õiglaseks pean, olgu enne kohtunikuna ning tulevikus ehk Tallinna volikogus,» teatas mullu kevadel Harju maakohtu esimehe ametist lahkunud Helve Särgava. Särgava ise enda otsust kandideerida kohalikel valimisel kannapöördeks ei pea.

Särgava arvates on Tallinna suurimaks probleem linnajuhtide maine. «Ei ole normaalne, et pealinnas muudkui mõistetakse kõrgeid linnaametnikke kohtus süüdi ja veel nii, et üks kohtuasi pole jõudnud lõppeda, kui järgmine juba algab,» ütles ta erakonna teatel. «Mingid juurikad seal mädanevad. Tallinna linnajuhtimise maine taastamine tähendab nende juurikate – ühest halvast juurest läheb edasi ju mitu juurikat – läbikatsumist ja väljalõikamist.»

President on annetanud Särgavale Valgetähe III klassi teenetemärgi (2005), ta on valitud aasta emaks (2014) ja aasta naiseks (2016), samuti aasta pressisõbraks (2011).

SDE esimees Jevgeni Ossinovski ütles täna ajakirjanikele, et kui 2014. aastast valitsusvastutust kandnud erakond on pööranud Eesti riigi sotsiaaldemokraatlikumale, euroopalikumale ja iga inimest väärtustavamale teele, siis samasuguse pöörde järele nähakse vajadust ka Tallinnas. «Usume, et Tallinn vajab ausamat, läbipaistvamat, euroopalikumat, aga samal ajal iga tallinlast väärtustavat ja hoidvat linnavõimu. Me näeme, et see pööre on sel korral lähemal, kui ta on kunagi varem olnud,» rääkis ta partei kampaaniaüritusel.

Ossinovski sõnul võtavad sotsid kohalikke valimisi erakordselt tõsiselt, mistõttu on valimistel kohalikele poliitikutele abiks erakonna tipp-poliitikud riigikogu liikmetest ministriteni. Samuti on tema sõnul erakonna nimekirjaga liitunud mitmeid uusi inimesi.

Teiste seas kandideerivad SDE nimekirjas Tallinnas jurist Anastassia Kovalenko, Tallinna Tehnikaülikooli meteoroloogia professor Sirje Keevallik, Asunduse lasteaia juhataja Annela Ojaste ning õdede liidu endine juht Ester Öpik.

Oma valimisprogrammi kinnitab SDE Tallinna piirkond 29. augustil. Erakonna linnapeakandidaadi Rainer Vakra sõnul on sotsidel kolm peamist eesmärki: et Tallinn oleks euroopalik, avatud ja salliv, et Tallinnast saaks tõeliselt roheline pealinn ning et rohkem tähelepanu pöörataks linnas lastele ja lasteaedadele.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles