Priit Kutser võib kolmapäeval kohtu alt pääseda (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Kutser kohtupingis.
Priit Kutser kohtupingis. Foto: Sander Ilvest

Edgar Savisaare korruptsioonikaasuse raames süüpingis istuv Tallinna linnavalitsuse endine ametnik Priit Kutser taotleb kolmapäeval Harju maakohtus suure tõenäosusega oma süüasja lõpetamist otstarbekuse kaalutlusel.

Kui riigiprokuratuur on oportuniteedi rakendamisega nõus ja ka kohus leiab, et Kutseri süü pole suur ning puudub avalik menetlushuvi, võib Kutser kohtu alt pääseda.

Ühtlasi on võimalik, et kolmapäevasel istungil toimuvad läbirääkimised Villu Reiljani puhul kokkuleppemenetluse sõlmimiseks.

Harju maakohus jätkab kolmapäeval Savisaare korruptsioonikaasuse kohtulikku uurimist tõendite uurimisega.

Teisipäeval avaldas riigiprokuratuur süüdistuskokkuvõtte, märkides, et süüdistus on tõendatud ja põhjendatud. Kaitsjad seevastu leidsid, et süüdistus on paljasõnaline ja tõendid seda ei toeta.

Kõik süüalused kinnitasid, et ei tunnista end süüdi, vaid Villu Reiljan märkis, et tunnistab talle etteheidetavaid tegusid ja peab prokuratuuriga läbirääkimisi kokkuleppemenetluse korraldamiseks.

Riigiprokuratuur esitas mullu novembri lõpus süüdistuse kuritegude toimepanemises Tallinna linnapeale Edgar Savisaarele, MTÜ-le Eesti Keskerakond, Tallinna linnavolikogu esimehele Kalev Kallole, lisaks veel linnavalitsuse endisele nõunikule Priit Kutserile ja viiele ettevõtjale.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles