Savisaar: Keskerakonnas käib tervendav hooldusraie

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna volikogu kogunes istungile Tallinna linnavolikogu saalis.
Keskerakonna volikogu kogunes istungile Tallinna linnavolikogu saalis. Foto: Peeter Langovits

Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare sõnul tähendab mõne inimese lahkumine parteist hooldusraiet, mis tagab erakonnale elujõu.

Savisaar ütles tänasel partei volikogu koosolekul, et ei näe midagi traagilist selles, kui keegi soovib erakonnast lahkuda., vahendas partei pressiesindaja.

«Lahkujate kohad pole Keskerakonnas ju kunagi tühjaks jäänud. Lahkujad on alati teinud ruumi uutele tegijatele ning sellega on erakonna sisemist toonust pidevalt tõstnud,» rääkis ta.

«Selline inimeste ja ideede vaheldumine on erakonnale vajalik, nagu on vajalik metsale hooldusraie – ainult altpoolt kasvavale uuele põlvkonnale kasvuruumi ja valguse võimaldamine tagabki terve metsa elujõu.»

Ta ütles vastuseks reformierakonna ühe juhi Rain Rosimannuse ennustusele, et «Keskerakond meile seni tuntud kujul vajub varem või hiljem minevikku», et kui ta sooviks Reformierakonnale halba, siis sooviks ta neile praeguse olukorra kestmist igavesti. «See oleks nende kõige kindlam hukk stagnatsiooni läbi,» rääkis Savisaar.

«Aga ma loodan siiralt, et nii Rosimannus kui ka Reformierakond on võimelised veel muutuma. Ilmselt mitte võimul olles, kuid tulevikus opositsioonis kindlasti. Nende muutumisvõime esimeseks eelduseks oleks aga võimekus näha ja tunnustada teiste arengut.»

Savisaare sõnul ajad muutuvad ning ka Keskerakond peab muutuma ühes nendega. «Keskerakond ei tohi stagneeruda, vaid peab seisma muutuste eesotsas, mitte neile järele lohisema. Stagnatsioon tapab iga partei.».

Keskerakonna volikogu võttis vastu otsuse kiita heaks ja toetada Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare ettekandes toodud seisukohad riigikogu valimiskampaaniast ja selle tulemustest ning ülevaate erakonna finantsolukorrast ja selle lahendamise teedest.

Erakonna esimees andis ülevaate Keskerakonna rahalistest kohustustest, märkis, et nende peale on sõlmitud kokkulepped ja maksegraafikud ja kõik need lõpevad 2012. aasta septembriks.

Volikogule esinesid ka Keskerakonna riigikogu liikmed Priit Toobal, Kadri Simson, Jüri Ratas, Ester Tuiksoo, Kalev Kallo, Lembit Kaljuvee, Aadu Must ja paljud teised.

Sõnavõttudes oli partei pressiesindaja sõnul nii kriitikat ja enesekriitikat kui ka konstruktiivset analüüsi, millest järgmises valimiskampaanias on võimalik õppida.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles