Fotod: roheliste Tallinna linnapea kandidaat on Züleyxa Izmailova (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Erakond Eestimaa Rohelised tuleb kohalike volikogude valimistel vaid Tallinnas välja oma nimekirjaga, roheliste linnapeakandidaat on erakonna liider Züleyxa Izmailova.

Erakonna juhatuse liige Kaspar Kurve ütles teisipäeval ajakirjanikele, et väljaspool Tallinna kandideerivad erakonna liikmed valimisliitude nimekirjas. Oma nimekirjaga tulevad rohelised välja vaid Tallinnas.

Eestimaa Roheliste juht Züleyxa Izmailova sõnas, et tema on erakonna Tallinna valimisnimekirja esinumber ning ühtlasi ka roheliste linnapeakandidaat. Vastuseks küsimusele, mitu kohta loodavad rohelised Tallinna volikogus saada, ütles Izmailova, et «ikka rohkem».

Izmailova sõnas, et rohelised ei välista koostööd ühegi poliitilise jõuga, küll aga ei kavatse rohelised teha koostööd kriminaalkorras karistatud inimestega. Ta lisas, et erakond kavatseb koostööd teha kõigi poliitiliste jõududega, kes soovivad Tallinna rohelisemaks muuta.

Tallinnas soovivad rohelised käivitada neli aastat kestva kodanikupalga pilootprojekti. Erakonna juhatuse liikme Kaspar Kurve sõnul näeb pilootprojekt ette, et nelja aasta jooksul makstakse kokku tuhandele inimesele iga kuu 400 euro suurust kodanikupalka. Kokku kuluks selleks 4,8 miljonit eurot aastas.

Kodanikupalka saama hakkavad inimesed valitaks välja loteriiga. Kurve sõnul selgub nelja aasta jooksul kodanikupalka saavate inimeste käitumismuster.

Izmailova ütles pressikonverentsil, et roheliste programm keskendub Tallinna elukeskkonna võimalikult hubaseks, turvaliseks ja roheliseks muutumisele. Nii soovivad rohelised depolitiserida linna juhtimise, vähendada linnaametnike arvu, muuta linnaametnike töö digitaalselt jälgitavaks ning linna rahastamise täielikult läbipaistvaks.

Rohelised tahavad viia kõik Tallinna ametiasutused ja avaliku kasutusega hooned täielikult üle taastuvenergiale ning toetada päikesepaneelide kasutamist.

Izmailova sõnul soovivad rohelised ka, et linna koolides ja lasteaedades pakutaks ainult mahetoitu. Samuti on rohelistel kavas arendada linnapõllumajandust. Izmailova ütles, et rohelised soovivad Talinna rajada kaasaegsed linnaaiandid, kus inimesed saaksid endale ise toitu kasvatada.

Ka tahavad rohelised Tallinnas taastada öötranspordi linnaosade vahel, luua jalakäijatele ja jalgratturitele linna läbiva ja linnaosasid ühendava turvalise liikumisvõrgustiku, laiendada trammivõrku lähivaldadesse ja avardada Pargi ja Reisi süsteemi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles