Hõbemägi: kas IRL kasutab Ilvest vahetuskaubana?

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Scanpix / kollaaž Katri Karing

Ajakirjanik Priit Hõbemägi pakkus, et IRL venitab teadlikult Toomas Hendrik Ilvese jätkamise toetamisega, sest loodab seeläbi mõne teise magusa koha endale saada.

«Me teame, et tulekul on mitte ainult Eesti presidendi valimised, vaid ka Euroopa komisjoni voliniku ja Eesti Panga presidendi valimised,» rääkis Hõbemägi Kuku raadio «Keskpäevatunni» saates.

«Kas ei ole võimalik, et IRLil on tegelikult üks pakettpakumine?»

Tema sõnul on IRL venitanud Reformierakonnaga suheldes varemgi, näiteks Siim Kallasele 2. ametiajaks eurovoliniku volituste andmise eel.

«Mulle tundub, et IRLil on oma kandidaadid kõigile kolmele olulisele kohale ja presidendikandidaadi punkt on neile eriti soodus kauplemishetk, kus nad saavad esitada oma soove, nimetamata neid nõudmisteks - tulles vastu teile, tulete teie vastu meile. Seepärast ongi mõistlik praegu kinni hoida.»

Ajakirjanik Ainar Ruussaar leidis, et see pole siiski reaalne, sest tõsiselt võetava alternatiivse presidendikandidaadi nimi peaks sel juhul juba praegu liikvel olema.

«Kui valijameestele öelda kuu aega enne kandidaadi nimi, siis see ei ole tõsine argument poliitiliste partneritega läbirääkimiseks,» rääkis ta.

«Siis peab see nimi juba vähemalt kuluaarides IRLil liikuma.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles