Riigikogust välja jäänud Muravjova asub integratsiooni sihtasutust juhtima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tatjana Muravjova
Tatjana Muravjova Foto: TV3

Integratsiooni ja migratsiooni sihtasutuse Meie Inimesed (MISA) juhatuse liikmena asub maikuust ametisse endine riigikogu liige, uuest parlamendi koosseisust välja jäänud Tatjana Muravjova (Reformierakond).

Nädala algul käis Muravjova juba uue töökohaga tutvumas, üllatades oma ootamatul visiidil töötajaskonda, kui tutvustas end nende uue juhina.

MISA nõukogusse kuuluv kultuuriministeeriumi asekantsler Anne-Ly Reimaa ütles, et konkursikomisjonis olnud kõik kaheksa liiget olid üksmeelel, et 28 kandidaadi seast oli parim Tatjana Muravjova.

«Ta oli väljakutsututest tõesti parim, sellega olid nõus eri parteide ja vaatenurkade esindajad, ehkki võib tõesti tunduda, et vaat mis parteist,» lausus Reimaa.

Konkursi tulemusi pole nõukogu veel kinnitanud. Seda tehakse aprilli lõpus, kui pärast ministrite vahetust toimub uue nõukogu esimene koosolek. Sihtasutuse juhatus sai Reimaa sõnul tulemusest siiski kohe teada, nii et praegusele juhatajale Rain Sannikule ei saanud Muravjova külaskäik üllatusena tulla.

«Muravjova ise tahtis aprilli vabaks, nii isiklikel põhjustel kui selleks, et vanad asja lõpetada. Maist on ta tööleasumiseks nõusoleku andnud, aprill on selline üleminekuperiood, kus Rain Sannik on veel alles,» lausus Reimaa.

Kas Sannik pärast Muravjova tulekut lahkub või hakkavad nad tööülesandeid jagama, ei soovinud Reimaa enne nõukogu koosolekut kommenteerida, sest ka see tuleb nõukogus arutamisele. «Raini tööga oleme väga rahul,» lisas ta.

Konkursikuulutuses märgitakse, et juhatuse liige vastutab Integratsiooni ja migratsiooni sihtasutusele pandud ülesannete täitmise ja asutuse igapäevase ning strateegilise juhtimise eest. «Sihtasutuses on jah traditsiooniks kujunenud, et juhatuse liige ongi tegevdirektor,» sõnas Reimaa.

Sihtasutuse nõukogusse kuulub kuni 13 liiget, nende hulgas kultuuriminister, haridus- ja teadusminister ning siseminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles