Ratas erakonnakaaslastele: Savisaare otsusega tuleb leppida (8)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas
Jüri Ratas Foto: Liis Treimann

Keskerakonna esimees ja peaminister Jüri Ratas märkis erakonnakaaslastele saadetud kirjas, et kuigi tema hinnangul ei ole partei endise esimehe Edgar Savisaare otsus minna valimistele oma valimisliiduga kõige õigem, tuleb sellega leppida.

Ratase sõnul on Keskerakonna tugevus alati olnud võime ühendada erinevaid inimesi ning pakkuda ideid, mis elu Eestis edasi viivad. Ta kirjutas erakonnakaaslastele saadetud kirjas, et viimasel ajal on palju arutatud, milline saab olema Keskerakonna toetus oktoobris toimuvatel kohalikel valimistel pealinnas.

Valimiste põhiküsimus ei ole Ratase sõnul konkurentides ega valimisliitudes. «Valimiste põhiküsimus Tallinnas on see, kas eakate sünnipäevatoetus tõuseb 100 euroni kuus, kas iga laps saab tasuta huviringi, kas tasuta ühistransport kõigile tallinlastele oleks jätkuvalt meie pealinna visiitkaart maailmas, kas Eesti inimesed pääseksid kiiremini arstile ja nii edasi.»

«Meie eesmärk on et inimeste elu paraneks järjekindlalt terves Eestis. Selle eest seisab Keskerakond nii meie juhitavas valitsuses, Tallinna linnas kui ka terves Eestis. Seda mitte ainult sõnades, vaid reaalsete tegudega,» märkis Ratas.

Tema sõnul on Keskerakonnal Tallinnas, nagu ka mitmel pool mujal Eestis, valijate esindamiseks kõige tugevam programm, paremad kandidaadid ja kogenum meeskond. «Valimised Tallinnas tulevad kahtlemata pingelised. Meie läheme neid aga väga selgelt võitma ning küsima valijatelt linna juhtimiseks samasugust mandaati, mille oleme neljadel järjestikkustel valimistel juba saanud. Erakond teeb selle nimel tööd varahommikust hilisõhtuni, seitse päeva nädalas. Olen veendunud, et see pälvib ka valijate suure toetuse.»

Ta tõdes, et igasugune lootus, et miski Keskerakonna tulemust mõjutab, pakub Keskerakonna konkurentidele rõõmu. «Kindel on aga see, et me ei paku Reformierakonnale ega kellelegi teisele võimalust kaotada Tallinnas tasuta ühistransport, eakate pensionilisa või pöörata tagasi tulumaksuvaba miinimumi reform, mis jätab kõigile madalat ja keskmist palka teenivatele inimestele aastas kuni 768 eurot rohkem kätte.»

«Kuigi praegu tundub, et Edgar Savisaare nõuandjad ei pea silmas tema parimaid huvisid ja on andnud talle halba nõu, peame selle otsusega vajadusel leppima,» kirjutas Ratas. 

«Edgar Savisaar oli ja on erakonna jaoks oluline persoon ning tema panus Keskerakonna ja kogu Eesti heaks on juba Rahvarinde aegadest olnud väga suur. Ta on eestimaalasi ühendanud, aidanud seista inimeste huvide eest ning viinud ellu väga palju olulisi asju. Tema valijate ja toetajate huvid on endiselt kõige paremini esindatud Keskerakonna nimekirjas,» jätkas ta.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles