Keskerakond lisas Tallinna valimisprogrammi Toomi nõutud punktid

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Korb ja Yana Toom
Mihhail Korb ja Yana Toom Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Keskerakonna juhatus täiendas eile kohalikel valimistel Põhja-Tallinna esinumbrina kandideeriva eurosaadiku Yana Toomi ettepanekul enam kui 10 punktiga Tallinna valimisprogrammi ning otsustas alustada ka erakonna eetikakoodeksi loomist.

Toom ütles erakonna teatel, et Tallinna programmi lisati mitu vajalikku ja teostatavat punkti, mis teevad Keskerakonna valimisprogrammi senisest tugevamaks. Muu hulgas lubab Keskerakond täienduste kohaselt toetada Tallinnas sundüürnike andmebaasi loomist, laiendada perekeskuste teenust perevägivalla ohvritele ning jätkata Tšornobõli veteranide toetamist.

Samuti soovib Keskerakond täiendatud programmis kohalike valimiste võidu korral vähendada algklassides käivate laste koolikoti raskust, soetades teise komplekti õpikuid, et neid ei peaks iga päev kaasas kandma, tuua tänavatele vaid madalapõhjalised bussid ning luua korteriühistute vaidekomisjoni.

Toomi ettepanekul otsustas Keskerakonna juhatus alustada ka eetikakoodeksi väljatöötamist. Peasekretär Mihhail Korbi sõnul luuakse selleks eraldi komisjon. «Eetikakoodeks saab olema suunis, mis on erakonna liikmetele abimeheks ning aitab vajadusel lahendada ka erinevaid küsimusi erakonna sees,» ütles ta.

Toomi hinnangul võiksid eetikakoodeksi kasutusse võtta ka teised erakonnad, sest poliitiline suhtlus on muutunud liialt lahmivaks. «Argumentide sisukus on asendunud võimalikult kõlavate ja värvikate väljendite ja süüdistustega, mis võib olla põnev lugemine ajakirjanduses, kuid paraku mitte midagi rohkemat. Sellise suhtlusstiiliga ainult vähendatakse valijate usaldust poliitikutesse ja poliitikasse,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles