Ernits: Savisaare nimekiri on pea sada protsenti kindel (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skandaalne Peeter Ernits: Jürgen Ligi soovitab presidendil robotiga seksida
Skandaalne Peeter Ernits: Jürgen Ligi soovitab presidendil robotiga seksida Foto: Erik Prozes

Keskerakondlase Peeter Ernitsa sõnul on pärast esmaspäeva õhtul aset leidnud koosolekut pea sada protsenti kindel, et erakonna endine esimees Edgar Savisaar tuleb kohalike volikogude valimistel Tallinnas välja oma nimekirjaga.

Esmaspäeva õhtul kogunesid koosolekule Edgar Savisaare lähemad toetajad, et arutada plaanitava valimisliidu loomist. Koosolekul osalenud riigikogu keskerakondlasest liige Peeter Ernits ütles BNSile, et koosolekul arutati ligi kahe tunni jooksul ideoloogilisi ja organisatoorseid probleeme.

Ernitsa sõnul selgus arutelu käigus, et Savisaare nimekirjaga on praeguse seisuga valmis liituma üle 80 inimese ning lähipäevadel ja -nädalatel see arv suureneb. «Tänase hommiku seisuga ei ole mul mingit kahtlus: Savisaare liit tuleb,» ütles Ernits. «See on praktiliselt sada protsenti kindel.»

«Kuigi ma loodan, et [Keskerakonna esimees] Jüri Ratas teeb kõik endast oleneva, et olukorda muuta, ma kardan, et praegu rongi ümber pöörata ei õnnestu,» sõnas Ernits. «Kõik võimalused kokkuleppeks on kahjuks ammendunud.»

«Savisaar kordas [koosolekul] mitu korda, et ta ei lähe [oma nimekirjaga] Keskerakonna vastu,» sõnas Ernits. Ka ei kavatse Savisaar Ernitsa sõnul Keskerakonnast välja astuda.

Keskerakond tegi Savisaarele ettepaneku kandideerida kohalikel valimistel esinumbrina Tallinna üldnimekirjas. «See on tühi pakkumine,» ütles Ernits. «Savisaar võtab seda mõnitamisena.»

Ta võrdles pakkumist mõistujutuga, kus külla tulnud kurele pakuti süüa taldrikult. «Süüa on pakutud, aga midagi kätte ei saa,» ütles Ernits. «Savisaarele ei pakutud ühtegi konkreetset kohta.»

«See plaan [Savisaare nimekirja moodustamine] on seni olnud mitteaktiivne, nüüd on see muutunud aktiivseks,» sõnas Ernits. Tema sõnul viitab sellele ka eelmisel nädalal avalikustatud video, mille pealkiri on «Savisaare Liit 2017».

Ernitsa sõnul jaotatakse eelseisva kahe nädala jooksul kandidaadid Tallinna kaheksa valimisringkonna vahel ning varsti on oodata pressikonverentsi, kus valimisliidust ka ametlikult teada antakse. Selles pressikonverentsist võtab Ernitsa sõnul osa ka Savisaar.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles