Tegusa Tallinna toetaja: Savisaar ja Sõõrumaa võivad seljad kokku panna (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leonid Tsingisser.
Leonid Tsingisser. Foto: Ekraanitõmmis videost.

Brüsselist on saanud meie poliitikute helesinine unistus ning neil pole enam soovi ühiskonda edendada. Selle tõttu on ettevõtjad muutnud murelikumaks ning olukord sunnib neid poliitikasse minema, rääkis Tallinna linnavolikogu endine liige, nüüdne ettevõtja ja valimisnimekirja Tegus Tallinn toetaja Leonid Tsingisser.

Tsingisser, kes hiljuti otsustas toetada eelseisvatel valimistel Urmas Sõõrumaa ja Jüri Mõisa nimekirja Tegus Tallinn, märkis Rus.Postimees.ee-le antud intervjuus, et ettevõtjaid sunnib poliitikasse minema mõningane rahutus.

«Poliitika tegijad mingil hetkel unustasid, et nad on valitud rahva poolt. Eriti puudutab see uut põlvkonda – poliitbroilereid, kes tegelevad vaid arvete klaarimisega, kohtade jagamisega ning püüavad pääseda karjääriredeli kõige soojematele kohtadele,» arvab Tsingisser.

Kas poliitbroilerite süsteemist on võimalik jagu saada? Tsingisseri arvates on seda süsteemi võimalik üle võtta. «Teatud pinnas on selleks olemas. See on ettevõtjate rahulolematus ja vaikne protest. Ühiskonnas on kogunenud väsimus: väsimus võimust ja riigist, kus kus seitseteist ja pool aastat valitsesid reformierakondlased, ja Tallinnast (kus palju aastaid on kestnud Keskerakonna ainuvõim – toim.)».

«Kirjutada sõnumeid Facebooki ja kamandada «diivanivägesid» – see on tore, kuid väheefektiivne. On aeg tegutseda,» leiab Tsingisser. Tema sõnul kavatseb Tegus Tallinn luua ettevõtluse jaoks normaalse keskkonna ning arendada ühiskonda õiges suunas, eriti mitte sekkudes poliitikute asjadesse.

«Aga kui rahva poolt valitud personal äkki unustab, et neid on valitud ja lõpetab oma kohustuste täitmise, siis on vaja see välja vahetada.»

Potentsiaal peitub protestihäältes

Ettevõtja tuletas meelde, et Tegusal Tallinnal ei ole valimiseelseid lubadusi ega platvormi, valimisliit piirdub vaid tegevusplaaniga. Teatud määral arvestatakse sealjuures protestihäältega ning passiivsete häältega: «Brexit ja Trump on samuti protesti tulemus».

«Meid toetavad need, kes tahavad, et võim pöörduks taas rahva poole, need, kes tahavad ühiskonna naasmist laulva revolutsiooni ja Rahvarinde lätete juurde, need, kes on Brüsselis õilmitseva eliidi võimu vastu,» märkis Tsingisser.

Ta rõhutas, et poliitiline süsteem käriseb õmblustest: «Juhtivad erakonnad – Reformierakond ja Keskerakond – on läinud üle sisemistele arvete klaarimisele. Neil pole enam mahti ühiskonna arenguga tegeleda».

Savisaar ja vene ettevõtjad

Küsimusele, kas Savisaare nimekiri on Tegusa Tallinna liitlane või konkurent, vastas Tsingisser konkreetselt: «Kas me näeme selles konkurenti? Ei. Kas näeme partnerit? Jah. Valimiste lähenedes on ühinemine võimalik, kuna tegutseda tuleb valimiseelses ajanappuses».

Keda Leonid Tsingisser endaga koos poliitikasse toob? Ettevõtja kinnitas kaudselt, et kavatseb liituda Sõõrumaa nimekirjaga terve meeskonnaga: «Ma tulen koos mõttekaaslastega. Kuna nimekiri piirdub Tallinnaga, kus kolmandik elanikkonnast on venekeelne, siis on täiesti loomulik, et selles on esindatud ka venekeelsed ettevõtjad. Mõttekaaslasi on rohkem, kui ma ootasin,» sõnas Tsingisser.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles